onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportPolitiet gjenåpner Holmenkollen - Langrenn

Politiet gjenåpner Holmenkollen – Langrenn

Politiet gjenåpner Holmenkollen – Langrenn


Både landslags- og eliteutøvere, lokale klubber og unge talenter har fortvilt etter at skytebanen ved riksanlegget i Holmenkollen ble stengt for både trening og konkurranser i flere måneder. 

Skyteanlegget i Holmenkollen ble stengt på dagen 19. oktober i fjor da politiet avdekket alvorlige brudd på en rekke sikkerhetsforskrifter. Problemene dreier seg om sikring av anlegget. Mandag gjenåpnet politiet skyteanlegget, slik at utøverne kan få gjennomført trening. 

– Vi har fått beskjed om at skytebanen åpnes til trening og eventuelle arrangementer. Det er vi veldig glade for, for idrettens skyld og for skiskytterne spesielt, sier kommunikasjonsrådgiver i Oslobygg Haakon Berg Jensen til TV2.

Men gjenåpningen i Holmenkollen er bare midlertidig. Dispensasjonen gjelder for trening og eventuelle arrangementer fram til starten av september. Kommunen søkte om tillatelse fram til midten av november. 

Se også: Vetle Sjåstad Christiansen: – Alle bør kunne trene som de beste

Oppgitt og frustrerte
Utøvere og klubber fortviler. De mener det er både overraskende, merkelig og skandaløst at anlegget er stengt så lenge. 

For landslagsløperne som er basert i Oslo er anlegget deres arbeidsplass, og stengingen gjør det vanskelig for dem å få gjort jobben sin. Men de er også bekymret for ringvirkningene stengingen kan få for sporten. 

Ingrid Landmark Tandrevold er en av dem. Hun synes det er overraskende og rart at Holmenkollen har vært stengt i over et halvt år. 

– Det er også vanskelig for de som vil begynne med skiskyting og de som vanligvis har trening i Kollen, sier hun, og legger til at hun ikke opplever skyteanlegget som spesielt utrygt.

Se også: Leverte karrierens beste verdenscupsesong

Landslagskollega Endre Strømsheim uttrykker seg enda hardere. 

– En katastrofe, sier 26-åringen til TV2. 

Vetle Sjåstad Christiansen mener kommunen bør dra på befaring i Holmenkollen. 

Landslagsveteranen mener selv at anlegget er skummelt. Men han er mindre bekymret for skytebanen enn rulleskiløypa. For å komme inn på skytebanen må man registrere seg, mens rulleskiløypa er åpen for alle og enhver. 

– Vi har møtt busser og turister i rulleskiløypa. Jeg har krasjet med turister der på sommeren, sier Sjåstad Christiansen.


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments