onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportNull offentlig støtte

Null offentlig støtte

Null offentlig støtte


Til OL på frivillige midler: Til forskjell fra Skandinavia og enkelte europeiske land der offentlig støtte utgjør en viktig del av hvordan toppidrett finansieres, er det private givere, frivillige organisasjoner og kronerulling som er hovedinntektskilden til det amerikanske skiforbundet og en del andre mindre skinasjoner. 

Finansieringen for det amerikanske langrennslandslaget US Ski Team kommer fra flere kilder, men det er to bidragsytere som bidrar med klart mest: det amerikanske skiforbundet US Ski & Snowboard og National Nordic Foundation (NNF). Disse to er avgjørende for å finansiere de ulike nivåene i amerikansk langrenn. 

Les også: Ble lut lei manglende finansiering og støtteapparat

Må selv bidra til å finansiere landslagene
Jessie Diggins og de amerikanske utøverne poengterer også at de selv i stor grad er med å finansiere hele laget og satsingen sin. 

– Vi er nødt til å bidra aktivt til å finansiere våre egne skikarrierer. Jeg har flere landslagskollegaer som jobber deltid for i det hele tatt å kunne konkurrere. Det er familier, klubber og sponsorer som gjør det mulig for oss å reise rundt hele sesongen. Det er det samme for andre lag fra andre oversjøiske kontinenter, slik som Canada og Australia, sier Diggins, og legger til: 

– Vi vet av egen erfaring hvor mye hardt arbeids som ligger bak det å finansiere satsing på dette nivået, men det er verdt innsatsen. Vi opplever så mye, og er ekstremt takknemlige for at vi har muligheten til å gjøre det. Vi tar ikke det for gitt.

Se også: Diggins betaler en skyhøy pris for suksessen

US Ski & Snowboard er hovedkilden til å skaffe inntekter til elitelagene (A-laget og B-laget), som støtter de beste løperne og sørger for ressurser til støtteapparatet, slik at eliteløperne på disse lagene kan konsentrere seg om å satse på heltid. 

National Nordic Foundation (NNF) fokuserer først og fremst på finansiering for unge talenter og utviklingslagene. Organisasjonen fyller gapet mellom dette nivået og øverste elitenivå. NNF står blant annet bak U16-samlingen (for utøvere i hovedlandsrenn-alder), OPA-cup reiser (kontinentalcupen i Mellom-Europa, som også Skandinavisk Cup tilhører), junior- og U23-VM. Støtte fra NNF er helt avgjørende for unge talenter, og gi dem muligheter til å utvikle seg mot det øverste internasjonale nivået. 

Les også: Verden måpte. Gus gliste: Derfor lykkes USA nå

Saken fortsetter under

Gus Schumacher Jessie Diggins Tour de Ski 2024 Kent Murdoch/ Langrenn.com
Jessie Diggins under Tour de Ski i vinter. Foto: Kent Murdoch/ Langrenn.com

Hovedtrener for det amerikanske langrennslandslaget Matt Whitcomb framhevet betydningen av denne private og frivillige finansieringen da han nylig snakket med styremedlemmer i NNF og US Ski & Snowboard. 

Til forskjell fra land med offentlig støtte til toppidrett, er amerikanske langrennsløpere bokstavelig talt prisgitt giverviljen til langrenns- og OL-interesserte donorer. Bidrag fra dem er ikke bare avgjørende for dagens virksomhet, men for at amerikansk langrenn kan fortsette å være konkurransedyktige på sikt. 

– Det er ingen offentlig støtte til idrett i USA, så alle de som engasjerer seg i NNF og US Ski & Snowboard jobber regelrett som okser for å få endene til å møtes for oss, sier Whitcomb

Engasjementet til alle involverte, inkludert utøvere, trenere, frivillige og ansatte i landslaget, er helt avgjørende, og suksessen til laget er en hyllest til de som står på. 

– Hvis disse inntektskildene tørker ut, så dør amerikansk langrenn fort. Men samtidig har vi en fordel. Det er ekstremt tydelig at når alt fungerer, slik det gjør nå, er det på grunn av vår innsats, sier Whitcomb. 

Så oppsummert er nøkkelen til suksess for det amerikanske landslaget tett knyttet til giverviljen til lagets støttespillere, og innsatsen til de to organisasjonene NNF og US Ski & Snowboard. Det er deres engasjement som finansierer OL-ambisjonene.

Se også: 
Millionene triller inn: – Jeg får vel spandere en is på mamma

The post Null offentlig støtte appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments