onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSport– Den mannen er utrolig!

– Den mannen er utrolig!

– Den mannen er utrolig!


– Den mannen er utrolig, utbryter Dag Otto Lauritzen i det Jonas Abrahamsen støter fra Tadej Pogacar i den gule trøya med 13 kilometer til mål i det som ble et fyrverkeri av en etappe søndag ettermiddag. 

Abrahamsen ble nummer 21, mens Pogacar ble nummer 44. Og Uno-X stjernen gjorde det etter å ha sittet 13 mil alene i brudd på lørdagens etappe.  

Den kuperte etappen på 199 kilometer med start og mål i byen Troyes bød på en innlagt spurt og fire kategoriserte klatringer med til sammen 2000 høydemeter, samt 14 brutale grus-segmenter. 

Les også: Uno-X-sensasjonen satt 13 mil alene i brudd

Beste norske på søndagens etappe var Rasmus Fossum Tiller. 27-åringen i Uno-X kjørte inn til 12. plass etter å ha ligget i front gjennom mesteparten av dagen. Men på slutten ble det tungt for nordmannen, som hadde svidd av mye krutt underveis. 

– Det var en tøff dag og mye motvind på gruspartiene. Da blir det litt tungt, sier Tiller til TV 2 etter etappen, og forklarer videre: 

– Så blir det litt sånn når vi sitter i gruppe to at alle bidrar men prøver å spare litt i tilfelle vi kommer oss opp og kan være med å kjempe om seieren. Men jeg prøvde det jeg klarte. 

Mandag er det hviledag før Tour de France.

Når rytterne tråkker løs på den andre rittuka, er det tre flate og tre klatreetapper som står på programmet. Jonas Abrahamsen går inn i den uka med et solid grep om klatretrøya. På lørdagens etappe tok 28-åringen fra Uno-X med seg rubbel og bit av klatrepoeng, og startet dagen med 13 poengs ledelse i kampen om klatretrøya. Etter søndagens etappe er stillingen den samme.  

Preget av lørdagens tragiske dødsfall
Etter lørdagens tragiske melding om at den norske proffsyklisten André Drege hadde omkommet under et sykkelritt i Østerrike, var det var en blytung dag for feltet i Tour de France. 

25-åringen, som syklet for det norske profflaget Team Coop-Repsol, døde av skadene han pådro seg i krasj på vei ned fra fjellet Großglockner under den fjerde etappen av sykkelrittet Østerrike rundt lørdag. Politiet skal nå etterforske hva som skjedde. Den siste etappen av rittet ble avlyst og erstattet med et minneritt for André Drege. 

Under Tour de France ble den tragiske ulykken markert, blant annet med at Uno-X-rytterne kom til startstreken fem minutter før etappen for å minnes og hedre Drege. 

Topp 3 etappe 9, 199km
1. A Turgis, Total Energies/Frankrike, 4:19:43
2. Thomas Pidcock, Ineos Grenadiers/Storbritannia, +0:00
3. Derek Gee, Israel-Premier Tech/ Canada, +0:00

Gul trøye
1. Tadej Pogacar, UAE/ Slovenia, 35:42:42
2. Remco Evenopoel, Soudal Quick-Step/Belgia, +0:33
3. Jonas Vingegaard, Visma-Lease A Bike/Danmark, +1:15

Poengtrøye (grønn)
1. Biniam Girmay, Intermarché-Wanty/ Eritrea, 224 poeng

Klatretrøye (prikkete)
1. Jonas Abrahamsen, 33 poeng

Ungdomstrøye (hvit)
1. Remco Evenopoel (Soudal-Quick Step/Belgia), 35:43:15

FAKTA: TOUR DE FRANCE 2024
Tour de France arrangeres i år for 111. gang, og kjøres fra 29. juni til 21. juli. Starten går i Firenze i Italia, og siste etappe har målgang i Nice. 

Det er første gang i rittets historie at målgang på siste etappe IKKE er i Paris, der OL, som arrangeres i Paris senere i juli. 

Uno-X
201 Magnus Cort, Danmark
202 Jonas Abrahamsen
203 Odd Christian Eiking
204 Tobias Halland Johannessen
205 Alexander Kristoff
206 Johannes Kulset
207 Rasmus Tiller
208 Søren Wærenskjold

FAKTA: Tour de France 2024
Når:
 29. juni til 21. juli
Hvem: UCI World Tour og profflag, 22 lag med åtte ryttere hver
Hva: Etapperitt over 21 etapper på 24 dager 
Hvor: Hovedsakelig i Frankrike, men har ofte innslag av etapper i andre land. I år starter herrenes Tour de France i Firenze i Italia
Etablert: 1903
Eier: ASO
Hjemmesider: www.letour.fr


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments