onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportKalvå: – Jeg følte at jeg var litt uovervinnelig

Kalvå: – Jeg følte at jeg var litt uovervinnelig

Kalvå: – Jeg følte at jeg var litt uovervinnelig


Sesongen som gikk ble ikke slik Anne Kjersti Kalvå hadde håpet. Fasiten er at 31-åringen fra Lundamo står med en tredjeplass fra 20-kilometeren i Falun i mars som beste plassering og eneste pallplass i verdenscupen i vinter. 

Det står i sterk kontrast til den kruttsterke fjorårssesongen. Da tok hun fem pallplasser i verdenscupen, inkludert en seier. I tillegg tok hun med seg ett gull og to sølv fra ski-VM 2023 i Planica, og ble den beste av de norske landslagsdamene i mesterskapet.  

Les også: Anne Kjersti Kalvå om VM-sølvet: – Dette her er så stort

– Jeg følte at jeg var litt uovervinnelig etter fjorårssesongen, sier Kalvå til VM2025 i forbindelse med landslagsuttaket.

Det fikk hun betale dyrt for. 

Saken fortsetter under

Anne Kjersti Kalvå VM 2023
Anne Kjersti Kalvå ble beste norske dame under VM i Planica, med ett gull og to sølv. Foto: Nordic Focus

Startet lenge før snøen falt
Allerede i sesongens første konkurranse, 15-kilometeren under Toppidrettsveka i Granåsen i august, kom de første faresignalene. Der ble hun nummer 16. 

– Det var vel litt som forventet, men jeg liker ikke de svarene kroppen gir, så jeg må finne på noe annet. Det her er ikke den kroppen jeg ønsker å ha i hvert fall, sa Kalvå til Langrenn.com etter målgang. 

Da trakk hun umiddelbart i bremsen. 

– Nå må jeg bare lytte til kroppen, og ta de signalene den gir. Det her var det eneste jeg gikk i Toppidrettsveka i år, sa Kalvå. 

Les også: 
VM-stjernen bekymret for formen: – Jeg liker ikke de svarene kroppen gir

Saken fortsatte under

Anne Kjersti Kalvå etter skiathlon under Toppidrettsveka i Granåsen.
Anne Kjersti Kalvå var skuffet etter 16. plassen i Toppidrettsveka. Men aller mest skuffet over de signalene hun fikk fra kroppen i det som var sesongens første konkurranse for VM-stjernen fra 2023. Foto: Ingeborg Scheve/ Langrenn.com

Men til tross for tiltakene, ble ikke skisesongen som hun ønsket. Hva skjedde med VM-stjerna fra 2023? 

Kalvå fikk en lærepenge. Den skal hun bruke for alt den er verdt inn mot VM på hjemmebane til vinteren.

– Jeg dunket på litt for mye fra start (av sesongoppkjøringa), erkjenner Kalvå.

– Jeg lærte utrolig mye av dette året her. Jeg skal være tålmodig, slik at jeg får trent godt og kommer inn i sesongen med overskudd og trøkk i musklene til å gå fort i Granåsen, for det trenger man der, sier Kalvå. 

Trenerteamet for kommende sesong består av både Marit Bjørgen og Pål Gunnar Mikkelsplass i tillegg til Sjur Ole Svarstad. Men Kalvå kommer også til å jobbe videre med Stig Rune Kveen, selv om han ikke lenger er en del av landslaget.

Første landslagssamling starter på søndag 26. mai. Den er tradisjonen tro lagt til Sognefjellet.

VM i Trondheim arrangeres fra 26. februar til 9. mars. Se detaljert program for mesterskapet med datoer og tidsplan for alle øvelser HER

Les også: Anne Kjersti Kalvå avslører VM-planen

Heftig treningsmiljø lokalt
31-åringen fra Lundamo kjenner løypene som skal brukes til vinterens mesterskap bedre enn de fleste. 

Men hvor lett det blir for Kalvå å holde igjen på trening vil vise seg. I fjor flyttet nemlig begge tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng til Trondheim for å kunne trene mest mulig og best mulig i VM-løypene inn mot mesterskapet. 

Nylig flyttet også den svenske rivalen Maja Dahlqvist til Trondheim i samme hensikt. Dessuten har Frida Karlsson antydet at hun planlegger å tilbringe mye tid i VM-anlegget i forkant av sesongen. 

Les også: Frida Karlsson vil flytte til Norge

Lotta Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng trives sammen både på trening og på fritida. Nå har tvillingene flyttet til Trondheim i oppkjøringen mot VM 2025. Foto: Ingvil Snøfugl/ VM 2025

The post Kalvå: – Jeg følte at jeg var litt uovervinnelig appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments