onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportTarjei Bø: – Det blir bra å få den ringen på fingeren...

Tarjei Bø: – Det blir bra å få den ringen på fingeren før hun angrer

Tarjei Bø: – Det blir bra å få den ringen på fingeren før hun angrer


Tarjei Bø har lagt bak seg sin beste sesong på over et tiår. I vinter var det bare en skiskytter i verden som var bedre enn stryningen: En annen stryning, nemlig lillebror Johannes Thingnes Bø. Da bestemte 35-åringen seg for å gå på minst en sesong til. 

– Denne sesongen har vært veldig god, både sportslig og at jeg fortsatt synes det er veldig kult. Det er kult å se at jeg fortsatt kan bli bedre når jeg er 35 år. Det har gitt mye motivasjon, sa Bø i forbindelse med NM i april, der han slapp nyheten om at han satser videre

Les også: Tidenes beste sesong for de norske skiskytterne

Nå er Bø godt i gang med forberedelsene til kommende sesong, og han har lagt en plan for oppkjøringen. 

I den planen ligger det også et bryllup: Hans eget. Det står i juli. Etter høydesamlingen med landslaget i Italia i slutten av juni.  

– Det blir bra å få den ringen på fingeren før hun angrer, sier Bø til TV2 og ler.

– Aldri vært bedre enn etter at jeg møtte Gita
Tarjei Bø gir nemlig forloveden Gita Simonsen en stor del av æren for suksessen. 

– Jeg har vel aldri vært så god i skiskyting som jeg har vært etter at jeg møtte Gita, så hun er en stor del av dette. Hun er vel den hemmelige treneren bak suksessen, sier han til IBU

Tarjei Bø forteller videre at Gita er klar på at det er han som skal avgjøre når skiskytterkarrieren er over. Den rausheten er han ekstremt takknemlig for. 

– Du er jo ute reiser mye. Gita må gjøre mye hjemme, og jeg har respekt for at det blir mye på henne til tider. Og så det at du har en liten gutt hjemme, sier han. 

Derfor var planen nå å prøve å være mer hjemme i sesongoppkjøringen i år, gjøre ting litt annerledes. Men etter at samlingskabalen til landslaget ble klar, ser det ut til at han kommer til å være med på mer enn han hadde sett for seg tidligere i vår. 

– Jeg blir med på mer enn jeg først hadde tenkt. Kalenderen gikk veldig bra opp. Det handler om å finne balansen. Det må passe med Gina sin jobb også, sier han.

Samtidig sier Bø at han nå er nøyere med å kjenne etter hva kroppen trenger, og ikke er fremmed for å endre på planene for å sørge for at han har tilstrekkelig overskudd. 

Les også: 
Selger million-kåken: Lægreid ferdig på Lillehammer

Saken fortsetter under

Tarjei Bø World Cup crystal ball 2024
Tarjei Bø med krystallkula for sammenlagtseieren i sprintverdenscupen 2024.

Lover ingenting om OL 2026
35-åringen som debuterte i verdenscupen i 2009, leverte en kruttsterk sesong, og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt en gang og tatt fem små krystallkuler. Han har seks OL-medaljer derav tre gull, samt 26 VM-medaljer inkludert 11 gull. 

Nå har han altså muligheten til å utvide samlingen – i første omgang med VM-medaljer og verdenscupmeritter.

Tarjei Bø vil verken bekrefte eller avkrefte om han satser gjennom OL 2026, men tar en sesong av gangen. 

Tarjei Bø of Norway and Johannes Thingnes Bø of Norway celebrate after men's 20 km individual during the IBU Biathlon World Championships on February 14, 2024 in Nove Mesto na Morave.
Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø med hver sin VM-medalje fra normaldistansen under skiskytter-VM 2024 i Nove Mesto.


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments