onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportDisse skal utfordre Nygaard og Laukli i Grefsenkollen

Disse skal utfordre Nygaard og Laukli i Grefsenkollen

Disse skal utfordre Nygaard og Laukli i Grefsenkollen


Klokka 11:10 går startskuddet for motbakkeløpet Grefsenkollen Opp. Noen reprise av fjorårets duell mellom langløpskongen Andreas Nygaard og den tidligere skikongen Petter Northug blir det ikke i år. Det blir heftigere enn det.

Tidligere i uka kunne Langrenn.com melde at det ligger an til en blodseriøs duell mellom Nygaard og motbakkedronninga Sophia Laukli. 

Nygaard, som vant Birkebeinerrennet og ble nummer tre i Ski Classics sammenlagt i vinter, føler seg trygg på at han kommer til å slå den 23 år gamle norskamerikaneren som både vant terrengløpsserien Golden Trails Series i fjor og monsterbakken i Tour de Ski i år. 

Les mer: 
Eplekjekk Nygaard: – Føler meg ganske sikker på å vinne

Kruttsterkt felt
De to som vant Grefsenkollen Opp i fjor, Sjur Krystad Prestesæter og Nora Sanness, er foreløpig ikke påmeldt til løpet i år. 

Det er derimot både fjorårets andremann Henning Åsheim fra hjemmeklubben Kjelsås IL og tredjemann Joar Thele fra Petter Northugs langløpslag Team Janteloppet. Seks sekunder skilte dem i fjor. Thele vant forøvrig Grefsenkollen Opp både i 2016 og 2018. 

De må regne med konkurranse. Flere langløpere, inkludert Mathias Aas Rolid. 28-åringen har fram til august på seg til å vise Aukland-brødrene at han er verdig en fast plass i Team Ragde Charge. 

Les også: Aukland gir langløpstalentet kniven på strupen

Videre stiller også Amund Riege og Herman Paus fra Team Ramudden, en skare sterke løpere fra tradisjonelt allround langrenn, og tidligere landslagssprinter Eirik Brandsdal.

Se også: Skal løpe 32 maraton på rappen. Det har ingen gjort før

I dameklassen er det også en rekke langrennsløpere på startlista, inkludert den svært løpesterke langrennsløperen Emma Kirkeberg Mørk fra Team Aker Dæhlie. 21-åringen som ble nummer to i fjor, og stiller med revansjelyst, men teamkollega Sophia Laukli har nok favorittstempelet. 

Påmelding er åpen fram til en time før starten går klokka 11:10.

Se hele startlista HER

Brutal trasé
Grefsenkollen Opp har start fra Muselunden og målgang på toppen av Grefsenkollen opp, 4.5 kilometer og nesten 300 høydemeter senere. 

Motbakkeløpet Grefsenkollen Opp arrangeres i år for 15. gang. I tillegg til hovedløpet arrangeres det også barneløp i Trollkleiva med start klokka 10:40. 

Emma Kirkeberg Mørk etter andreplassen i motbakkeløpet Grefsenkollen Opp 2023.


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments