Her forteller teamsjef Anton Järnberg om hvordan laget har utviklet seg den siste sesongen.
For ett år siden la den mest suksessrike langløperen gjennom tidene, Britta Johansson Norgren skiene på hylla. Lager 157-utøveren avsluttet elitesatsningen, og det ble et tomrom teamet nå måtte fylle. På herresiden gikk Emil Persson inn til en andreplass sammenlagt, men i sesongens mest prestisjefulle renn (Vasaloppet) sviktet samtlige.
Nå et år senere har det skjedd en hel del; ni seire, totalseier i herrenes konkurranse (Emil Persson) og ungdomstrøya (Karolina Hedenström).
— Det er ingen tvil om at årets resultater kommer til å bli vanskelig å toppe. Jeg er utrolig stolt over den reisen vi har gjort; både på damesiden der Britta sluttet og vi måtte starte på nyt igjen med unge jenter, og Emils totale dominanse, sier teamsjef Anton Järnberg.
— Hva er forklaringen på fremgangen?
— En forklaring er definitivt at vi har en rød tråd i hvordan vi vil trene. Vi har i mange år kjørt på md våre samlinger, samtidig har vi søkt og funnet eksterne kompetanser som har bidratt. Vi har i mange år jobbet med hvordan vi vil trene. Den planen finpusser vi på hele tiden. Vi har en veldig bra treningskultur. Det er de harde og lange treningsøktene som tar oss framover. Så enkelt er det, sier Järnberg.
Under finalehelgen i Ski Classics var det mange team som valgte å gå med festesmurning.
Lager 157-utøverne kjørte gjennomgående på med staking:
— Det var et valg vi gjord for mange år siden. Vi kan si at vi ikke presterer under Reistadløpet blir en konsekvens fordi vi prioriterte Vasaloppet. Og det vi gjorde under Vasaloppet understreket at det vi gjør er rett. Vi staker alltid på samlinger og i alle konkurranser. Det er bare å sammenligne med sykling. Det er ikke mange syklister som trener andre bevegelsesformer enn sykling. Men blir god på det man trener på. Derfor er det staking vi kjører, sier teamsjefen.
Men det var ikke bare Emil Persson som utmerket seg denne sesongen. Alvar Myhlback og Karolina Hedenström imponerte stort som to av de yngste deltakerne i feltet:
— Når det gjelder Karo så vi allerede i sommer at hun hadde tatt store steg, men den størst utviklingen så vi i vinter. Og det positiv er at vi enda bare er i starten av hennes karriere. Andreplassen i Jizerská var et tydelig tegn på at hun er på riktig vei. Alvars reise er også utrolig heftig. Å gjør den sesongen han har hatt som 16-åring er nesten vanskelig å forstå. Han er ekstremt stabil. Det han gjorde i Vasaloppet viser at dette kommer til å bli en karriere som blir veldig spennende å følge.
Men det var inte bara Persson som stack ut. Det gjorde även Karolina Hedenström som vann rosa ungdomsvästen och nyblivne sjuttonåringen Alvar Myhlback som bland mycket annat åkte in som åtta i Vasaloppet:
13. mai kommer Lager 157 Ski Team til å presentere hele laget for neste sesong:
— Vi er veldig fornøyde med det vi har gjort i år, så i første stund handler det om å finne løsninger for den nåværende troppen, så det blir ikke så mange forandringer. På damesiden er det dessverre tynt, og jeg liker ikke at vi skal starte å plukke løpere fra hverandre. Så vi leter først og fremst etter utøvere som kommer utenfra og kan gjøre både oss og Ski Classics bedre. Så spiller det ingen stor rolle om de er 15 eller 50 år.
Les også: Slik endte Ski Classics Sesong XIV – Alle trøyevinnere
The post Her er teamet suksessfaktor: — Harde og lange treningsøkter utvikler oss appeared first on Langrenn.