lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportTo sterke forsterkninger i Team Aker Dæhlie før Marcialonga

To sterke forsterkninger i Team Aker Dæhlie før Marcialonga


Verken Mikael Gunnulfsen eller Mattis Stenshagen blir å se i norges tropp til verdenscupen i Les Rousses førstkommende helg. Nå velger de to allroundløperne å delta i Marcialonga for Team Aker Dæhlie.

Begge var med i helgens NM på Vind. Der endte Stenshagen på en sjetteplass under 15 kilometer i fristil, mens Gunnulfsen ble nummer 28.

Mattis Stenshagen hadde friplass under verdenscupen før jul, siden han vant Skandinavisk Cup forrige sesong. Der ble hans beste resultat en syvendeplass, under jakstarten i Ruka. Etter jul er hans beste resultat en sjetteplass fra Skandinavisk Cup i Østersund på 30 kilometer klassisk fellesstart.

26-åringen fra Follebu er heller ikke helt uerfaren i langløpssirkuset. Han gikk to renn i Ski Classics forrige sesong. Da ble han nummer 19 i La Venosta og 18. beste mann i La Diagonela.

Mattis Stenshagen

Mikael Gunnulfsen har vist god form, særlig i de rennene i klassisk stil denne sesongen. Han ble nummer åtte under 10 kilometeren i verdenscupen på Beitostølen før jul. Samme helg var han på det norske vinnerlaget under stafetten. Etter jul klatret han også opp på pallen under Skandinavisk Cup i Østersund, da han ble nummer tre under 30 kilometer i klassisk stil.

Gunnulfsen gikk også flere langløp forrige sesong. Der var han på pallen to ganger, under La Diagonela og Reistadløpet. Tilbake til 2019 vant han Reistadløpet.

Ingen av de to norske løperne har gått Marcialonga tidligere.

Lagkameraten er spent

Lagkamerat i Team Aker Dæhlie, Stian Hoelgaard er spent på å få med seg de to allroundløperne.

– Begge har en enorm kapasitet, og jeg tror det blir en fordel for oss å ha et stort og sterkt lag på start. Det er selvfølgelig en fordel å være spesialtrent for de lange distansene, men begge har tidligere vist at de er sterke også i langløp, sier Hoelgaard til Langrenn.com.

– Jeg tror det betyr mye for Team Aker Dæhlie å få med så sterke utøvere. Da er i flere som kan bidra foran i feltet, og om det er nødvendig så kan vi sende noen i et brudd. Vi får mer å spille på. Det tror jeg bare er positivt.

Det ble en god helt for Team Aker Dæhlie forrige helg i La Diagonela. Da ble Hoelgaard nummer tre, mens lagkamerat, Max Novak ble nummer to. Astrid Øyre Slind tok også seieren i kvinneklassen.

Team Aker Dæhlie under lagtempoen i Bad Gastein. Foto: Reichert/NordicFocus.

Marcialonga er syvende arrangementet i Ski Classics denne sesongen. Rennet går søndag 29. januar fra 08:00.

Les også: Slik har Marcialonga revolusjonert langrenn

Dette er Ski Classics 2022/23
Ski Classics Pro Tour Season XIV starter formelt med to renn i Bad Gastein i Østerrike en måned senere, helga 10. til 11. desember. Den 14. sesongen består passende nok av 14 langløp.

Les også:
Alle langløpslagene og overganger 2022/23, team for teamSki Classics har lansert rekordmange Pro Tour team

FAKTA: Slik blir Ski Classics Season XIV
10. desember: Bad Gastein Pro Tour TT, 15km lagtempo, Bad Gastein/Østerrike
11. desember: Bad Gastein Criterium, 35km, Bad Gastein/Østerrike
17. desember: La Venosta Criterium, 40km, Val Venosta/Italia
14. januar: Pustertaler Ski Marathon, 62km, Sexten/Italia
15. januar: Prato Piazza Mountain Challenge, 30km, Niederdorf/Italia
21. januar: Engadin La Diagonela, 55km, Engadin, Sveits
29. januar: Marcialonga, 70km, Trentino/Italia
12. februar: Jierska 50, 50km, Bedrichov/Tsjekkia
18. februar: Grönklitt Criterium, 50km, Orsa Grönklitt/Sverige
19. februar: Grönklitt ITT, 15km individuell tempo, Orsa Grönklitt/Sverige
5. mars: Vasaloppet, 90km, Sälen-Mora/Sverige
22. mars: Birkebeinerrennet, 54km, Rena-Lillehammer/Norge
1. april: Reistadløpet, 50km, Setermoen-Bardufoss/Norge
2. april: Summit 2 Senja, 65km, Bardufoss-Finnsnes/Norge

Alt om Ski Classics  https://www.skiclassics.com

Som medlem på Langrenn.com har du alltid full tilgang til alt innhold på Langrenn.com, og du kan se alle Ski Classics arrangementene direkte på vår kanal SC Play – akkurat når og hvor det passer deg, kommentert på engelsk av langløpsmiljøets egne ekspert og eksklusive gjester. Du finner også arkivmateriale og tidligere arrangementer på vår YouTube kanal Ski Classics.

I tillegg til alt av innhold på langrenn.com, har du som medlem også full tilgang til alt av innhold på vår svenske vintersportportal langd.se, vår finske nyhetsside maastohiihto.com, og vår nylig lanserte internasjonale langrenns- og langløpsportal ProXCskiing.com.  

Er du ikke medlem ennå? Registrer deg HER.


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments