onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportSvenskene hyller Skistad med prestisjetung utmerkelse

Svenskene hyller Skistad med prestisjetung utmerkelse

Svenskene hyller Skistad med prestisjetung utmerkelse


Det haglet med priser og utmerkelser til langrennsstjernene under den svenske skigallaen på mandag. En av dem tildeles Kristine Stavås Skistad.

I hele vinter har den norske supersprinteren plaget de svenske sprintstjernene. Skistad står med fem verdenscupseiere i sprint, og svært ofte har hun sendt mer enn et lite stikk til svenskene. Hvem husker vel ikke slengkysset på oppløpet da hun vant sprinten i Canmore i februar? Eller da hun hysjet på de svenske tilskuerne under verdenscupfinalen i Falun for en drøy måned siden?

Nå hedres de den norske 25-åringen overraskende med en av Sveriges mest prestisjetunge utmerkelser i langrenn: Mandag ble Skistad tildelt Skidsnacks Specialpris under den svenske skigallaen. 

Gallaens gjeveste utmerkelse går imidlertid til Skistads rival Linn Svahn: 24-åringen, som vant sprintverdenscupen (foran Skistad) og ble nummer to i verdenscupen sammenlagt i sin første fulle sesong etter et nesten to år langt skadeavbrekk, er kåret til årets løper. Også Svahn står med fem individuelle sprintseiere i verdenscupen i år, men gikk flere verdenscupsprinter enn Skistad.  

Les også: På pallen i fem renn på sju dager

Saken fortsetter under

Linn Svahn of Sweden celebrates on the podium after the women's classic technique sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 12, 2024 in Drammen.
Linn Svahn er kåret til årets kvinnelige løper under den svenske skigallaen.

Myhlback er årets gjennombrudd
Juniorkometen Alvar Myhlback er kåret til årets gjennombrudd. 18-åringen, som går for langløpslaget Lager 157 Ski Team, får prisen etter verdenscupdebut, to gull på junior-VM og tredjeplass i Vasaloppet. 

– Det er kjempekult! Det er vanskelig for meg å plukke ut ett høydepunkt denne sesongen, men Vasaloppet og junior-VM var litt ekstra for meg, sier Myhlback til Expressen om prisen mandag kveld. 

Den frittalende unggutten ga forøvrig verdenscupvinner Harald Østberg Amundsen realt svar på tiltale da han advarte Myhlback mot å satse på langløp i forbindelse med verdenscupfinalen i Falun. Junioren hadde da gått seg inn blant de topp 20.  

Les mer:
Myhlback med sviende stikk til verdenscupeliten: – Jeg er sikker på at minst 40 Ski Classics løpere hadde gått fra meg i dag

Saken fortsetter under

Alvar Myhlback and Torleif Syrstad celebrate after competing in Vasaloppet on March 3, 2024 in Mora.
Alvar Myhlback gratulerer Vasaloppvinner og teamkollega Torleif Syrstad, selv ble turbojunioren nummer tre i det ni mil lange skirennet.

Resten av prisene
Edvin Anger er kåret til årets mannlige løper. 21-åringen fra Åsarna får prisen for å ha tatt sine to første individuelle pallplasser i verdenscupen, i sin andre sesong på seniornivå. Han tok også tre SM-gull under det svenske mesterskapet like før påske. 

Frida Karlsson og Jonna Sundling var begge nominert til årets løper, men kom altså til kort mot comeback-kanonen Svahn. Karlsson kan trøste seg med prisen for årets prestasjon, etter den knusende seieren på femmila i Holmenkollen. 

– Det er kanskje det heftigste jeg har gjort i min karriere til nå, sier Karlsson om seieren på sugeføret i Holmenkollen. 

Hun vant med nesten halvannet minutts margin, mens Ebba Andersson sørget for dobbelt svensk i det norske riksanlegget. 

Les også: Karlsson knuste alle i Kollen

Evelina Crüsell er kåret til årets junior. 20-åringen fra Skellefteå tok to gull under junior-VM. 

Dette er alle vinnerne i Skidsnackgallaen 2024
Årets junior: Evelina Crüsell, Skellefteå
Årets gjennombrudd: Alvar Myhlback, Bjursås
Årets prestasjon: Frida Karlsson
Årets mannlige løper: Edvin Anger, Åsarna
Årets kvinnelige løper: Linn Svahn, Östersund
Skidsnacks specialpris: Kristine Stavås Skistad, Norge (Konnerud IL)
Klubbkampen: Östersund

Frida Karlsson femmila Kollen 2024
Frida Karlsson vant femmila i Kollen med knusende margin. Foto: Kent Murdoch/ Langrenn.com

The post Svenskene hyller Skistad med prestisjetung utmerkelse appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments