onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportSupersmøreren til Klæbo har fått ny jobb

Supersmøreren til Klæbo har fått ny jobb

Supersmøreren til Klæbo har fått ny jobb


Før helga ble det klart at smøreren til Team Eksjöhus går til erkerivalen kommende sesong. Nå har det svenske profflaget fått tak i en av verdens beste smørere: supersmøreren til Johannes Høsflot Klæbo. 

Frode Pedersen var personlig smører for Klæbo i årrekke, har stått bak skiene til en rekke OL- og VM-medaljer, men i fjor vår fikk han ikke fornyet kontrakten med smøreteamet til det norske langrennslandslaget. 

I kjølvannet av dette fulgte en arbeidskonflikt, beskyldninger om omfattende mobbing og hets gjennom flere år. Det endte med en varslingssak i Skiforbundet og Pedersen sluttet i smøreteamet etter ni år i Skiforbundet. 

Les også: Klæbo-smører starter varslingssak i Skiforbundet: Mobbing, hets og sabotasje

Men nå har supersmøreren altså fått ny jobb, i ett av verdens beste langløpslag. 

– Det kjennes veldig bra. Jeg kommer inn i et velfungerende team med bra mennesker, sier Pedersen i en pressemelding. 

Team Eksjöhus får Pedersen blant annet ansvaret for skiene til vinneren av NM-kongen Eirik Sverdrup Augdal, som slo Klæbo med nesten ett minutt på femmila i vinter, og Magni Smedås som satser dobbelt mot både VM i Trondheim og Ski Classics. Team Eksjöhus vant også lagkonkurransen i Ski Classics med ellevill margin. 

– Jeg er utrolig glad for å få en av verdens beste smørere til laget. Vi har jobbet med dette i flere år, så de er ekstra moro at det blir virkelighet nå. Vi kjenner oss svært trygge med hans erfaring rundt slip og smøring, og kommer helt klart til å få et høyre nivå nå, sier teamsjef i Eksjöhus Espen Träldal. 

Pedersen gleder seg til å ta tak i oppgavene, og vet godt hvor han skal starte. 

– Vi skal jobbe med å få system og struktur på skiparken, slik at vi får enda bedre oversikt. På den måten blir det færre feil, og dersom noe blir feil så vet vi hvorfor. Videre handler det mye om å være innovativ, ligge i forkant og en bra kjemi mellom smørere og løpere, sier han. 

Frode Pedersen jobber i dag på Foss Sport med utvikling av slip, og det kommer han til å fortsette med parallelt med jobben i Team Eksjöhus. 


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments