onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportAukland-stjerne inn i troppen til Ulvang

Aukland-stjerne inn i troppen til Ulvang

Aukland-stjerne inn i troppen til Ulvang


Langløpskanonen fra Team Ragde Charge er strutter av motivasjon på sin første samling med  det svenske topplaget Team Engcon, som nå ledes av Jørgen Ulvang, som er nevø av Vegard Ulvang. 

Sammen med vasaloppsvinneren Torleif Syrstad er Anikken Gjerde Alnæs en av to norske stjerneløpere som går inn det svenske topplaget Team Engcon denne sesongen. 

Les mer: Nok en stjerneløper forlater Auklands langløpslag

For Anikken Gjerde Alnæs, som er samboer med proffsyklisten Carl Fredrik Hagen, var det først og fremst lagaspektet som fristet henne over i Team Engcon. 

Der blir hun kollega med de to svenske løperne Hanna Lodin og Ida Dahl som vant Ski Classics sammenlagt i 2023 og ble nummer to totalt i 2022 og 2021. De ble henholdsvis nummer seks og åtte sammenlagt i år. Alnæs ble nummer sju. 

– Å kunne jobbe sammen som et lag både i og utenfor sesongen er noe som virkelig motiverer meg, sier den norske langløpsstjernen til Langrenn.com.

Les også: Ulvang blir teamsjef i svensk langløpslag

Saken fortsetter under

Anikken Gjerde Alnæs - Magni Smedås - Jenny Larsson - Marcialonga 2023
Anikken Gjerde Alnæs ble nummer to i Marcialonga 2023, bak Magni Smedås fra Team Eksjöhus og foran teamkollega Jenny Larsson. Foto: Nordic Focus

Supertalent
30-åringen fra Rustad IL debuterte i Ski Classics for fire år siden, i 2020. Da hadde hun nettopp levert to topp-10 plasseringer i sprint i verdenscupen, men søkte etter noe mer. Det har hun funnet i langløp. 

Allerede den andre sesongen i Ski Classics ble hun nummer to i kampen om den grønne sprinttrøya. Året etter vant hun sprinttrøya, og ble nummer ni i Ski Classics sammenlagt. I år ble hun igjen nummer to i sprintkonkurransen, til tross for at hun fikk store deler av sesongen spolert av sjukdom. 

Men på slutten av sesongen leverte Alnæs flere sterke prestasjoner. Hun var sju ganger blant de topp seks, står med to andreplasser fra Orsa som bestenoteringer for vinteren, og avsluttet sesongen med overlegen seier på Island. 

Les også: Tok sesongens første Ski Classics-seier i sesongens siste renn

Alnæs understreker at hun ikke var tvunget til å bytte lag denne sesongen. Snarere tvert imot. 

– Jeg følte meg alltid ønsket og verdsatt i Ragde. Men jeg ønsket meg større fokus på lagkonkurransen, som også er et sentralt poeng i selve konseptet for Ski Classics, sier Alnæs til Langrenn.com. 

– Dette (Team Engcon) var en mulighet som dukket opp, og som kjentes helt riktig. I Ski Classics handler det mye om laget, og for meg spesifikt damelaget. I Team Engcon er vi et sterkt damelag som kommer til å kunne samarbeide både før og selvsagt gjennom sesongen, sier Alnæs, og fortsetter: 

– Og så har vi et råsterkt herrelag som vi kan matche oss mot på trening. 

Har dere allerede snakket om rollefordeling i laget?
– Ikke så mye enda. Og jeg tar den rollen jeg får. Men vi er løpere med ulike egenskaper, og jeg tror vi utfyller hverandre bra, slik at vi sammen får en så bra reise som mulig i løpene. Vi kommer til å hjelpe hverandre og samarbeide, slik at vi skal få løpere øverst på pallen. Det med lagarbeid blir viktigere og viktigere også på damesiden, og det er noe jeg virkelig digger.   

Hva tenker du om sesongen som gikk? 
– Den var virkelig «høyt og lavt». Jeg var på vei mot tidenes superform til Vasaloppet, men så ble jeg sjuk. Og det var noe som virkelig tente en gnist, å ville stå der med den toppformen. Selv om det var en sesong der jeg slet en del med sjukdom, så er jeg fornøyd med måten jeg kom tilbake på hver gang jeg hadde vært ute. Så jeg tror jeg kommer til å gjøre mye av det samme i treningsarbeidet. Det gjelder bare å ikke bikke over, og å gjøre alt jeg kan for å holde meg frisk.

Hva blir hovedmålsettingen i vinter?
– Slik jeg tenker nå, kommer jeg til å plukke ut noen spesifikke løp som jeg sikter mot. Og så kommer jeg til å gå for den grønne sprinttrøya. Hadde jeg ikke vært så mye sjuk, hadde jeg klart å forsvare den i år. Men man må jo stille til start, sier hun, og legger til: 

– Av spesifikke renn, så vil jeg si at Marcialonga og Jizerska50 er de løpene som passer meg best, og kanskje aller mest Jizerska50. Hvorfor? Jizerska50 er litt kortere, bakkene er ikke så lange og ikke altfor bratte. Det passer meg perfekt. 

Nå er Anikken Gjerde Alnæs altså en del av troppen til Jørgen Ulvang.

Anikken Gjerde Alnæs
Anikken Gjerde Alnæs er en av to nye norske stjerneløpere i Team Engcon. Foto: Mårten Lång

The post Aukland-stjerne inn i troppen til Ulvang appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments