onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportNå slipper vi teknikkvideoer for skøyting på rulleski

Nå slipper vi teknikkvideoer for skøyting på rulleski

Nå slipper vi teknikkvideoer for skøyting på rulleski


Mange er kanskje engstelige for å starte med skøyting på rulleski, men som forklart i en tidligere artikkel på Langrenn.com, er det ikke noe å engste seg for. 

– Mange synes det er lettere å begynne med skøyting enn med klassisk. Og hovedgrunnen til dette er at hjulene på skøyteskiene er smalere, noe som gjør dem lettere å svinge med, sier Kalle Gräfnings. 

Den tidligere verdenscupløperen er nå trener for utøvere på alle nivåer, og forklarer hva man må tenke på når det gjelder teknikk. 

– Først og fremst å planlegge turen godt. Dette betyr at du skal slippe å gå nedoverbakker som du ikke er sikker på om du kan takle. Og det er vanskelig å lære seg selv, så jeg vil foreslå å ta en privattime eller et kurs. Den viktigste delen er kanskje å lære å ploge, og så gradvis øve seg opp til å kunne håndtere mer og mer fart. For fart og bremsing er to av de største forskjellene mellom rulleski og ski om vinteren, sier Gräfnings, og fortsetter:

– I skøyting handler det mye om å kunne og «tørre» å stå på ett bein og gli. Der har de som har gått på lengdeløpsskøyter eller inline rulleskøyter har en fordel, fordi teknikkene ligner veldig på hverandre. Men som sagt, for mange går det som regel ganske fort å komme i gang med skøyting på rulleski.

Les hele artikkelen og få med deg alle den erfarne trenerens beste tips for å komme i gang med skøyting på rulleski HER

På onsdag 22. mai slipper vi også teknikkvideoer for skøyting på rulleski. Videoene går igjennom alle de ulike delteknikkene i skøyting på en pedagogisk og lettfattelig måte: padling, enkeltdans, dobbeltdans og friskøyting/maratonskøyting.

Videoene publiseres på vår strømmetjeneste SC Play under fanen SC Training. Der finner du også teknikkvideoer for klassisk på rulleski. De videoene finner du her

Du som medlem har ubegrenset tilgang til SC Play. Er du ikke medlem? BLI MEDLEM HER

Se også: Den store rulleskiguiden 2024


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments