lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemHyttenyttMer enn halvparten av oss drikker kakao i påska. Her drikkes det...

Mer enn halvparten av oss drikker kakao i påska. Her drikkes det mest!


Som i de fleste høytider har vi noen mat- og drikketradisjoner vi forbinder med litt ekstra kos og hygge, og påska er intet unntak.

I påska er det mange som sverger til favorittene appelsin, tursjokolade og kakao. Det er likevel noen geografiske forskjeller i hvor vi drikker mest kakao. En ny undersøkelse gjort på vegne av Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at det er i Nord- og Midt-Norge vi elsker påskekakaoen aller mest. Der svarer nesten 7 av 10 at de pleier å drikke den i påskeferien. 

Deilig varm sjokolade passer til de fleste anledninger. Enten du nyter den i by eller bygd, er en termos fylt med kakao perfekt for turer i nærområde, i solveggen på hytta eller i sofaen med et brettspill eller en god bok.

– Det fine med hjemmelaget kakao er at vi kan lage den slik vi liker den best. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan blande den med lettmelk, lite sukker og kakaopulver for en sunnere variant. I tillegg har vi sett at melk med sjokoladesmak uten tilsatt sukker er blitt veldig populært, og smaker like godt oppvarmet som kakao, til både frokost- og kveldskos. Kakao har få ingredienser, men består ofte av melk som gir påfyll av viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao kombineres med andre spennende ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt sammen med for eksempel chili, kanel, ingefær og bringebær. Og den ultimate påskekakaoen får du om du blander i litt ferskpresset appelsin, sier Glemminge Arnesen.

Her er syv spennende kakaooppskrifter:

Varm sjokolade med krem og appelsin

Varm sjokolade med marshmallows 

Varm hvit sjokolade 

Chilikakao

Kakao med ingefær

Deilig varm sjokolade 

Varm kakao med kanel

Dette var spørsmålet som ble stilt: Påsken nærmer seg. Pleier du å drikke kakao/varm sjokolade i løpet av påsken?


Totalt hele landet

%

Nord-Norge

66

Midt-Norge

64

Vestlandet

52

Sørlandet/Telemark

55

Østlandet utenom Oslo

52

Oslo

44

Undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i mars 2023

Kilde: Gå til original sak

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments