onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportLangrennsløpere markerte seg i Holmenkollstafetten

Langrennsløpere markerte seg i Holmenkollstafetten

Langrennsløpere markerte seg i Holmenkollstafetten


I kvinner elite var det til slutt IK Tjalve som stakk av med seieren. Med Karoline Bjerkeli Grøvdal og Hedde Hynne på daget var det ingen tvil om at Oslo-laget var de største favorittene også før start.

Derimot imponerte Raumnes og Årnes IL stort og løp inn til en tredjeplass – et lag bestående av flere langrennsprofiler. Blant dem var blant annet juniorverdensmester, Maria Hartz Melling, Margrethe Bergane, Karoline Simpson-Larsen, Magni Smedås, Ingvild Flugstad Østberg, Hedda Østberg Amundsen, Tiril Udnes Weng, Johanne Hauge Harviken og Amalie Håkonsen Ous. Med på laget var også profilene Tiril Eckhoff og Marthe Kristoffersen.

Med drøye tre minutter opp til vinneren, viste skiløperne virkelig at de også er i form med løpesko på beina.

I kvinnenes klasse stilte også blant annet Kjelsås IL langrenn og LYN Ski elite med lag som markerte seg blant de raskeste lagene på den 18 425 meter lange løypa fordelt på 15 etapper.

Northug i front
I herrer elite var det til slutt Ullensaker/Kisa IL som tok seieren foran Idrettslaget Gular og det svenske laget Hälle IF.

Tradisjonen tro stilte også Mosvik IL med brødrene Northug i spissen på Holmenkollstafetten. I år løp laget bestående av flere langrennsløpere inn til en 14.plass. Blant dem var både Even og Petter Northug.

På en 18. plass løp LYN ski elite. Der var blant annet Simen Hegstad Krüger med, og viste at sommerformen til flere langrennsløpere også er god.

Mosvik IL sitt lag i Holmenkollstafetten består av en gjeng skiløpere som er habile med løpesko på beina. Lagbilde fra 2019 da lagt løp inn til en knallsterk 5.plass.

Fakta Holmenkollstafetten
Holmenkollstafetten ble for første gang arrangert i 1923 av IK Tjalve.

Deltakerrekorden er fra før pandemien i 2019. Da var det med 3278 fullførende lag, og 49170 deltakere.

Distansen er på 18 425 meter og fordeles på 15 etapper.

Komplette resultater Holmenkollstafetten 2023


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments