onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportFreser over FIS-vedtak: – En ekstremt merkelig beslutning

Freser over FIS-vedtak: – En ekstremt merkelig beslutning

Freser over FIS-vedtak: – En ekstremt merkelig beslutning


Under vårmøtet i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i mai gikk langrennskomitéen i forbundet inn for å åpne for skirenn helt opp til 2000 meter over havet. Det har de nå fått gjennomslag for. Det vedtok styret i FIS under kongressen i forrige uke.   

Det faller ikke i god jord hos alle. Calle Halfvarsson er både overrasket og skuffet over vedtaket. Den svenske landslagsveteranen er en av flere verdenscupstjerner som sliter med å prestere i høyden. 

– En ekstremt merkelig beslutning, sier han til Expressen

Halfvarsson mener renn i høyden er en ekstra belastning på løperne, og vil gi løpere som har ressurser og kapasitet til å prioritere høydefordel en urettmessig fordel. 

Under Tour de Ski i VM-sesongen 2023, gikk Halfvarsson ut og mente at FIS burde skrote alt av renn i høyden. 

Saken fortsetter under

Calle Halfvarsson er forbannet over FIS-vedtaket om å heve høydegrensa.

Ingen renn i høyden
Kommende vinter har 34-åringen imidlertid ingenting å frykte. VM i Trondheim arrangeres i Granåsen. Der er høyeste punkt i løypa på 240 meter over havet. 

Videre er det bare to verdenscuprunder som går i høyden til vinteren, begge i Sveits: Det er Davos som går siste helga før jul, og Engadin som kjøres siste helga i januar. Davos ligger på rett over 1550 meter over havet, mens Engadin og St Moritz i Engadin ligger på akkurat 1800 meter over havet. 

Se også: Slik blir verdenscupen 2024/25

For andre kan regelendringer være en gavepakke. VM-kongen Simen Hegstad Krüger er et «høydedyr» av rang. Han påvirkes så lite av høyden at han har besluttet å skrote høydetrening fordi destinasjonene som brukes til høydetrening ikke ligger høyt nok til å gi han noen fysiologisk effekt. 

Les mer: – Gir meg ikke noe ekstra

The post Freser over FIS-vedtak: – En ekstremt merkelig beslutning appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments