onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemHyttenyttFikk hytta i gave, sa kvinnen. Tidligere partner vant i retten, tilkjent...

Fikk hytta i gave, sa kvinnen. Tidligere partner vant i retten, tilkjent kr 377.000.

Fikk hytta i gave, sa kvinnen. Tidligere partner vant i retten, tilkjent kr 377.000.


Ifølge mannen var hytta ment som et felles prosjekt.

Mannen påsto at kvinnen unnlot å betale sin halvdel av låneutgiftene, og i 2021 solgte hun hytta uten hans viten eller samtykke. Han fikk ingen del av salgssummen.

Kvinnen møtte ikke i retten

Under behandlingen i Vesterålen Forliksråd hevdet kvinnen at hun hadde mottatt hele hytta som gave fra mannen, en påstand han avviste som usann. Kvinnen la ned påstand om frifinnelse via advokat, men da rettssaken nærmet seg, representerte hun seg selv og møtte ikke i retten.

Retten fant ingen åpenbare feil i mannens påstander og avgjorde saken som en fraværsdom, hvor mannens påstander ble stående uimotsagt.

Rentetap og erstatning

Retten mente at mannen hadde krav på erstatning for rentene han hadde betalt etter salget av hytta, da han satt igjen med forbrukslånet. Mannen ble tilkjent 377.488 kroner for kvinnens halvpart av lånet og renteutgifter. Kvinnen må også betale alle renter på forbrukslånet fra 1. januar 2024 frem til hele summen er betalt, samt 72.000 kroner i saksomkostninger.

Kvinnen: – Jeg ble lurt

Kvinnen hevder overfor Bladet Vesterålen at hun ble lurt: – Jeg hadde aldri bedt ham om å ta opp lån. Han ga meg hytta i gave, og flere i min omgangskrets har hørt det samme. Jeg tok imot den i god tro – og alt skulle stå på meg, sier hun.

Hun forklarer også at hun hadde informert retten per telefon om at hun ikke kunne møte på rettssaken og at hun ikke hadde råd til advokat. Hun vurderer nå gjeldsordning dersom hun må betale det retten har pålagt henne.

Ankemuligheter

Kvinnen har mulighet til å be om oppfriskning av saken dersom hun kan bevise at hun ikke kan bebreides for å ha uteblitt fra retten. Hvis retten vurderer at det vil være urimelig å nekte videre behandling, kan hun få en ny sjanse. Dette avhenger av hvor alvorlig forsømmelsen hennes er, hvor viktig saken er for henne, og hensynet til motparten.

Kvinnen uttrykker imidlertid frustrasjon over mulighetene til å anke: – Hvordan i verden skal jeg gjøre det når jeg ikke har råd til advokat, og ikke får dekt det? spør hun.

Kilde: Gå til original sak

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments