lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportDuket for stjernefest i Grefsenkollen

Duket for stjernefest i Grefsenkollen


Til søndagens utgave av Grefsenkollen Opp kommer tidligere juniorverdensmester Emma Kirkeberg Mørk, og en skare sterke langrennsløpere for å utfordre løpespesialistene i det krevende motbakkeløpet. 

Den største glam-faktoren går unektelig til duellen mellom skikongen Petter Northug og Ski Classics baronen Andreas Nygaard. Men ingen av dem forventer å ta seieren i løpet. Der er det heder, ære og skryterettigheter det kjempes om. 

– Det blir en ulidelig jomfruduell, da vi aldri har løpt mot hverandre før, sier Andreas Nygaard til Langrenn.com. 

Les mer: Mestermøte i Grefsenkollen

Saken fortsetter under

Andreas Nygaard møter Petter Northug i Grefsenkollen.

I tillegg til privatoppgjøret mellom skikongen Petter Northug og Ski Classics baronen Andreas Nygaard, blir det stjernespekket på søndagens utgave av Grefsenkollen Opp. Nygaards teamkollega og vinneren av både 2016- og 2018-utgaven Joar Thele er en av dem. 

Les også:
Petter Northug: – Verdenscupen er i et høl

Nok en langrennsløper som forventes å hevde seg, er Iver Wang Johansen fra Kjelsås IL. Etter å ha kjempet lenge om seieren i fjor, endte han på tredjeplass. Han ryktes imidlertid å være i hakket bedre form i år, forteller arrangøren. 

Videre stiller også evigunge Øyvind Heiberg Sunde. Superveteranen tok andreplassen i fjor, og er definitivt å regne med også i år. 

Blant favorittene i dameklassen er blant annet Emma Kirkeberg Mørk. Supertalentet som tok både gull og bronse under junior-VM i langrenn på Lygna i 2022, er ivrig på løping i barmarksesongen. 

20-åringen fra Team Aker Dæhlie må imidlertid regne med kamp fra flere sterke konkurrenter, inkludert arrangørklubbens orienteringsstjerne Alice Hugosson. 

Til sammen er det per torsdag nesten 200 påmeldte, inkludert løpere fra hele Norden. 

Brutal trasé
Grefsenkollen Opp har start fra Muselunden og målgang på toppen av Grefsenkollen opp, 4.5 kilometer og 270 høydemeter senere. 

Motbakkeløpet Grefsenkollen Opp arrangeres i år for 14. gang. Starten går klokka 11:10, og påmelding er forøvrig åpen helt fram til en halvtime før start. 


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments