onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportAdvokaten til Julia Simon: – Dømt? Det er ren løgn!

Advokaten til Julia Simon: – Dømt? Det er ren løgn!

Advokaten til Julia Simon: – Dømt? Det er ren løgn!


Flere medier har de siste dagene meldt at den franske skiskytterstjernen Julia Simon skal være dømt for kredittkortsvindel mot landslagskollega Justine Braisaz-Bouchet og en person i landslagets støtteapparat. Det avkrefter advokaten til Simon. 

Se fakta og tidslinje i saken lenger ned i artikkelen

Det var den italienske avisa La Stampa som først meldte at Simon skulle være dømt, og at italienske eksperter hadde bistått fransk politi med etterforskning ledet til at de kunne spore identiteten til den som har gjennomført kjøpene. Det viser seg nå å være feil. 

Advokaten til Julia Simon, Christian Borel, sier til den franske avisa Le Parisien at hans klient ikke er dømt. Han gjentar det som Simon hele tida har hevdet: At hun er uskyldig og har vært utsatt for ID-tyveri. 

– Den informasjonen som har kommet ut er fullstendig feil. Det er ren løgn, sier han til Le Parisien torsdag kveld. 

Borel avviser også at informasjon om italiensk bistand i etterforskningen.

– Det har ikke vært noen etterforskning av denne saken i Italia. Det er simpelthen ikke sant. Min klient venter fortsatt på utfallet av etterforskningen. Det som er helt sikkert, er at alle parter ønsker å forenes. 

Ifølge Borel, er status nå at alle i det franske laget forholder seg rolig i påvente av saksbehandlingen som fortsatt pågår i Albertville i Frankrike. 

Sist helg var Simon i Norge sammen med resten av det franske landslaget inkludert Justine Braisaz-Bouchet. De to har tatt en rekke seiere og medaljer i vinter, inkludert stafett-gull under VM i Nove Mesto i februar. 

Les også: 
Julia Simon møtte de norske landslagsjentene: Åpner opp etter kredittkortskandalen

Saken fortsetter under

Julia Simon and Justine Braisaz-Bouchet of France compete in women's 4 x 6 km Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 17, 2024 in Nove Mesto na Morave.
Julia Simon og Justine Braisaz-Bouchet på vei mot gull i stafetten under VM i Nove Mesto i vinter. Foto: Bildbyrån

Dette er saken
Den franske skiskytterstjernen Julia Simon ble i januar 2023 anmeldt for å ha misbrukt kredittkortet til landslagskollega Justine Braisaz-Bouchet og en person i støtteapparatet til landslaget. 

Svindelen skal ha skjedd i forbindelse med Blink-festivalen i 2022, og det skal ha dreiet seg om internettkjøp for drøyt to tusen euro. 

I oktober i fjor ble Simon arrestert og senere løslatt av fransk politi. 

Simon har hele tiden avvist forholdene.

FAKTA OG TIDSLINJE: KREDITTKORTSAKEN MOT JULIA SIMON
Den franske skiskytteren Julia Simon er anklaget for å ha misbrukt kredittkortet til landslagskollega Justine Braisaz-Bouchet og en person i støtteapparatet til landslaget. 

Svindelen skal ha skjedd i forbindelse med Blink-festivalen i 2022, og ble anmeldt på nyåret. Da ble også landslaget informert om forholdet. Simon etterforskes nå for blant annet kredittkortsvindel og tyveri. Hun skal ha misbrukt kredittkortet til Braisaz-Bouchet for å handle elektronikk og teknologiske produkter fra Go Pro med levering til hennes hjemmeadresse i Beaufountaines.

Les også: Verdenscupvinneren risikerer opp til fem år i fengsel

Dette har skjedd i saken
3.-6. august, 2022:
 Det franske landslaget deltar på Blinkfestivalen i Sandnes. Det er her den franske skiskytteren Julia Simon skal ha misbrukt kredittkortet til landslagskollega Justine Braisaz-Bouchet for å handle på internett for et beløp på mellom 1000 og 2000 euro (tilsvarende mellom 11 000 og 22 000 norske kroner med gjeldende valutakurs) og en person i støtteapparatet til landslaget.

19. mars, 2023: Julia Simon tar totalseieren i verdenscupen i skiskyting 2023. Dette var siste gang Simon konkurrerte denne sesongen. Hun deltok ikke i de franske nasjonale mesterskapene senere på vinteren. 

29. mai, 2023: Det franske landslaget starter oppkjøringen mot kommende sesong, uten Julia Simon. Hun deltok heller ikke på de fem neste samlingene, inkludert den som var lagt til Blinkfestivalen i Sandnes i månedsskiftet juli-august. 

4. juli, 2023: Landslaget offentliggjør at Julia Simon formelt er under etterforskning for to anklager om kredittkortsvindel. Dagen etter var det krisemøte i det franske ski- og skiskytterforbundet, og det slippes en pressemelding om saken. Dette er den eneste gangen forbundet har uttalt seg i saken. Forbundet skal ha satt ned en disiplinærkomité 1. juni. 

17. august, 2023: Julia Simon bryter tausheten. Skiskytteren, som trener alene i høyden i Bessans, deltok på en skytekonkurranse sammen med de norske skiskytterjentene som var på samling samme sted. Noen dager senere åpnet Simon opp om hva som hadde skjedd. – Jeg kjenner meg overhode ikke igjen i det som er lagt fram. Det er blitt foretatt kjøp i mitt navn med kredittkortet (til Justine Braisaz-Bouchet og en person i støtteapparatet, journ.anm.). Men i dag er jeg et også et offer i denne saken. Mitt navn var brukt uten at jeg visste det, sa Simon til de franske avisene Dauphiné Libéré og L’Equipe. 

2. september, 2023: Julia Simon deltar i den prestisjetunge rulleskifestivalen Martin Fourcade Nordic Festival i Annecy i Frankrike, sammen med deler av det franske landslaget. Det samme skjer 16. september, når hun og deler av laget deltar på den franske rulleskiserien Biathlon Summer Tour i La Féclaz. 

9. oktober, 2023: Julia Simon er sammen med resten av landslaget for første gang siden 19. mars. Det var i forbindelse med landslagspresentasjonen til det franske ski- og skiskytterlandslaget i Annecy. Saken er fortsatt et ømt tema for laget, og blir ikke diskutert. Simon reiser videre på samling i Prémanon i Frankrike, sammen med resten av laget inkludert Justine Braisaz-Bouchet. 

24. oktober, 2023: Julia Simon pågripes av fransk politi i byen Albertville, og varetektsfengsles i forbindelse med etterforskningen av saken. Hun løslates kort tid etterpå.

Saken er fortsatt under etterforskning.


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments