onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportVraket i april – nå tilbake igjen etter ”tiggerrunde”

Vraket i april – nå tilbake igjen etter ”tiggerrunde”

Vraket i april – nå tilbake igjen etter ”tiggerrunde”


Det var ikke helt uventet at Filip Fjeld Andersen ble vraket fra landslaget. Resultatene sist sesong stod ikke i stil med forhåpningene og noen kalte det en katastrofesesong.
Ute av verdens beste landslaget kom mørke tanker, dårlig selvtillit og en haug med spørsmål om ”hva skjer nå”.
– Når man står i det er det jævlig tøft. Man mister seg selv litt, sier Geilo-løperen til tv2.no.
Da han heller ikke kom med på rekruttlaget ble han stående helt uten landslagsplass. Det bare to år etter at han var på elitelaget og hadde vært på pallen i World Cup.

Bare to år etter at han var nr 2 i verdenscupen i Kontiolahti står Filip Fjeld Andersen uten landslagsplass.

For TV2 forteller 25-åringen at vrakingen har ført til ”diverse identitetskriser” og at han har vært i den dypeste kjelleren.
– Det påvirker deg mye mer enn hva du selv vil innrømme, sier Fjeld Andersen videre.
Han har ingen god forklaring på mageplasket forrige sesong. Da han ble nummer 13 i Norgescupen samtidig som lagkameratene herjet i verdenscup og mesterskap.

Men nå ser han framover igjen og har tro på at han kan kommer tilbake. Filip Fjeld Andersen takker sine nærmeste for at han forhåpentligvis er på rett kjøl igjen.
– Jeg har vært åpen om at jeg ikke har vært så langt nede i kjelleren som i år. Det har vært mange tårer og mye frustrasjon på hjemmebane. Jeg er så heldig å ha en samboer som har støttet meg. Hadde jeg ikke hatt det, ville livet vært utrolig mye tøffere. Situasjonen hadde vært tusen ganger verre, sier han.
– Familien og hun har støttet meg. Det er fint å ha folk rundt seg som skjønner at når man er toppidrettsutøver og ikke er i nærheten av det man ønsker, så mister man seg selv litt. Det har vært en voldsom snuoperasjon både fysisk og mentalt gjennom sesongen for rett og slett å stå i stormen.

Det neste spørsmålet var: Hvordan komme videre?
Han har selv fått fikse alt som skal til for en fortsatt satsing. Men det har ført til at våren har vært annerledes enn vanlig. Istedet for ferie har det handlet om å skaffe både egen trener, sportslig sjef og noen som tar hånd om logistikken, noe han nå har fått gjøre selv.

Og penger selvfølgelig.
– Hele april gikk til å prøve å være på en tiggerrunde til sponsorer. Jeg har måttet finne trenere og et opplegg som gjør at jeg kan stå i november og si at jeg har gjort alt jeg kan for å være best mulig rustet til sesongstart. Målet er at det skal være et hundre prosent opplegg uten kompromisser, sier han.
– Hvordan har tiggerferden gått, spør TV2?
– Over all forventning. Jeg føler at vi har fått til et utrolig bra opplegg fremover. Jeg har en treningsgruppe jeg får være med, samlinger og et høydeopplegg. Jeg er overbevist om at hvis jeg får gjennomført det uten sykdom og skader er det få som har trent bedre enn meg når vi står på start på Natrudstilen.
Opplegget innebærer at han fortsetter med Egil Kristiansen som trener. Skytetrener blir Svenn-Arne Nordheim og han skal også trene med Team Fossum Elite. Dessuten bor han ikke langt fra de tidligere landslagskollegene Sturla Holm Lægreid og Endre Strømsheim, så det blir nok noen økter sammen med dem.
Veien tilbake er ikke lett, men Filip Fjeld Andersen har i hvert fall langt fra gitt opp.

The post Vraket i april – nå tilbake igjen etter ”tiggerrunde” appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments