lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportUtøverne fortviler – flere har ikke gått distansen siden OL

Utøverne fortviler – flere har ikke gått distansen siden OL


I morgen skal herrene ut og gå sin fellesstart med skibytte i VM i Planica. Det er en øvelse få er nylig erfaring med.

Simen Hegstad Krüger er én av fire herreløpere på det norske laget. Han var derimot ikke en del av utøverne som fikk gå distansen i OL. Han gikk skiathlon under NM på Lygna forrige sesong, men vi må helt tilbake til VM i Oberstdorf for å finne Krüger på en resultatliste i en fellesstart med skibytte på internasjonalt nivå.

– Det er spesielt at den eneste skiathlonen vi går denne sesongen, også er ett av de viktigste rennene. Det blir ofte tøffe løp, og jeg skulle gjerne ha sett det hadde blitt flere renn, sier Krüger under Norges pressekonferanse i Planica.

Selv uten noen deltakelser i skiathlon denne sesongen, har Krüger pallplass i både klassisk og skøyting denne sesongen, og må derfor ses på som en av storfavorittene selv etter covidsykdom tidlig i sesongen.

– Nå er jeg helt bra igjen. Jeg traff veldig bra med timingen på sykdommen i år. Om det går dårlig på fredag, så kan jeg ikke skylde på sykdommen.

Skeptisk til fornyingen
– Jeg husker ikke en gang når vi sist gikk en skiathlon. Det er for lenge siden.

Det svarer Jens Burman, som er en del av det svenske laget på øvelsen, når han får spørsmålet om han husker sist han gikk en skiatlon – neste øvelse i VM programmet, som vil gå i morgen.

Øvelsen skulle gjennomføres i verdenscupen på Lillehammer før jul, men på grunn av snømangel ble den erstattet med fellesstart i klassisk. Derfor har flere av utøverne ikke gått distansen siden OL i Beijing forrige vinter.

Burman er en av utøverne som etterlyser de lengste distansene. Han mener sporten går i helt feil retning.

– Jeg syns de gamle distansene skal få bli. Disse lange utholdende rennene som tre- og femmil, er det jeg syns er morsomt med langrenn. Jeg mener det er viktig at vi har en variasjon i løpene. Det å gå bare 10 og 20 kilometer blir for ensformig, sier den svenske landslagsløperen, og utdyper:

– Jeg vet ikke hvorfor vi må fornye langrenn med nye distanser. Om det er fordi interessen synker, så tror jeg ikke det er distansene som er feil. Det handler mer om at mindre nasjoner har for få gode løpere.

Jens Burman, Calle Halfvarsson og Andrew Mushgrave under skiathlon i OL i Beijing i 2022. Alle de tre skal også ut og konkurrere i øvelsen i morgen.

Utfordrende laguttak
Det er ikke bare utøverne som savner skiathlon på programmet i verdenscupen. Landslagstrener, Eirik Myhr Nossum forteller at uttaket til distansen har vært det mest krevende.

Øvelsen skulle også gjennomføres under NM på Vind i januar, og var et viktig uttaksrenn. Det rennet ble også avlyst – på grunn av kulde.

– Jeg syns det er ubehagelig å ikke kunne legge frem et mattestykke både for de uttatte utøverne og de som ikke er uttatt for å begrunne det. Nå har vi brukt både individuelle renn og fellesstarter i både klassisk og skøyting som uttaksrenn. Det blir en skjønnsmessig vurdering, der også historikk fra tidligere mesterskap har vært med i vurderingen, sier Nossum etter uttaket.

Les også: Dette er Norges lag til skiathlon i VM

15 + 15 kilometer skiathlon for menn gjennomføres fredag 24. februar fra 14:30. Lørdag 25. februar 15:30 gjennomføres kvinnenes 7,5 + 7,5 kilometer.

Her finner du startlister for morgendagens skiathlon

Her finner du hele VM-programmet

Få med deg det beste innholdet fra VM og Vasaloppet: Bli medlem på Langrenn.com nå og sikre deg tilgang til den bredeste og dypeste dekningen av langrenn fra ski-VM i Planica og alt som skjer inn mot Vasaloppet 5. mars fra våre reportere på plass i Planica og langløpsmiljøet. Slå til på kampanjen og få medlemskap i Langrenn.com til halv pris nå

Verdenscuper og mesterskap i langrenn, langløp og skiskyting på TV: Hvilke kanaler sender hva? Langrenn.com har oversikten

FAKTA SKI-VM 2023
Hvem: Uttatte eliteløpere
Dette er Norges VM-tropp
Her ser du alle landslagstroppene i VM 2023
Hva: For langrennsløperne er det ti konkurranser som venter i løpet av de 12 dagene VM varer: Fem for kvinner og fem for menn. På programmet står sprint og lagsprint, begge i fristil, 10/15km fristil med intervallstart, 30/50km klassisk med fellesstart og stafetter på 4x5km for kvinner og 4x10km for menn. 
Hvor: Planica, Slovenia
Når: 21. februar til 5. mars

The post Utøverne fortviler – flere har ikke gått distansen siden OL appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments