onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportTar radikalt grep: – Jeg liker å vinne nye ting

Tar radikalt grep: – Jeg liker å vinne nye ting

Tar radikalt grep: – Jeg liker å vinne nye ting


28-åringen fra Villard de Lans utenfor Grenoble i Frankrike er kjent som en av verdens beste på standplass, med en treffprosent på linje med Johannes Thingnes Bø å liggende skyting. Nå tar Jacquelin grep for å bli enda skarpere i sporet. 

Hovedmålet er OL 2026. 

Emilien Jacquelin har to OL-medaljer og ni VM-medaljer i premiesamlingen, inkludert fire VM-gull. Han har vært på pallen i verdenscupen 40 ganger siden debuten i desember 2017, og i sesongen 2019/20 vant han jaktstartverdenscupen sammenlagt.

I vinter ble han nummer seks i verdenscupen sammenlagt, bak fem norske og altså best i verden blant de ikke-norske skiskytterne. Nå tar han i bruk norsk teknologi for å komme seg helt til topps. 

Saken fortsetter under

Emilien Jacquelin (FRA) - IBU World Championships Biathlon, pursuit men, Nove Mesto na Morave (CZE).
Emilien Jacquelin under VM 2024 i Nove Mesto. Foto: Manzoni/Nordic Focus

Tar radikalt grep
Etter ti år på franske Rossignol, bytter franskmannen til norske ski og bindinger. Fra og med kommende sesong går Jacquelin på Madshus ski og skisko, og Rottefella bindinger. 

Hvorfor bytter du nå?
– Dette var et naturlig tidspunkt for meg. Jeg har vært ti år på Rossignol, og det har vært ti fantastiske år, men jeg var klar for å prøve noe nytt, sier Jacquelin til Langrenn.com. 

Hvorfor bytter du til Madshus og Rottefella?
– Jeg mener at det er det beste utstyret for meg. Skiene er de beste jeg har prøvd noen gang. Det gjelder mest hele skifølelsen, ikke bare glid. Og det systemet de har utviklet med det nye skisko-bindingsystemet Skate X, som ble lansert til VM i Nove Mesto, representerer noe helt annet enn det man har sett til nå. Når du får festet skiskoen til skien under tåballen i stedet for foran foten slik som er vanlig, får du mer kraft ut av hvert fraspark uten at det koster mer krefter, forklarer han. 

Les også: Langrennsfarten min er råere enn noen sinne

Saken fortsetter under

Slik ser Skate-X systemet ut. Foto: Skjermdump

Hvor mye betyr ski og bindinger i skiskyting?
– Uten det beste utstyret har du ikke mulighet til å vinne. Det betyr ofte forskjellen mellom en fjerdeplass og pallen eller seier, sier Jacquelin, og fortsetter: 

– For meg er det her jeg kan optimere mest nå. Når det gjelder skytingen, så vet jeg hva jeg må gjøre. Det handler om aller mest om å jobbe med hodet. Men på utstyret kjente jeg at jeg hadde litt å gå på. 

Hvor skummelt er det å bytte ut alt av utstyr?
– Veldig. Men jeg kjenner at dette er det riktige for meg. Nå skal jeg jobbe med å bygge opp en ny skipark slik at jeg er klar når sesongen starter i november. Det blir en utfordring, men også spennende, og jeg motiveres av å prøve meg fram til nye ting som gir framgang. Sånn har det alltid vært for meg. 

Hvilke forventninger har du til sesongen som kommer?
– Jeg gleder meg til å ta nye seiere, jeg liker å vinne. Egentlig ønsker jeg å vinne alt: VM, verdenscupen sammenlagt og ikke minst verdenscuprunden på hjemmebane, sier Jacquelin. 

På veien dit ligger altså det å bytte ski og bindinger. I fjor gjorde norske Endre Strømsheim det samme. I vinter tok han sin første individuelle verdenscupseier. Det var på sprinten i Oberhof første helga i januar. 

Les også: Han fikk tidenes gjennombrudd i fjor. Nå bytter han ut hele skiparken

Emilien Jacquelin er heller ikke den første franske skiskytteren på norske ski. Tidligere verdensmester og OL-vinner Anaïs Bescond gikk på Madshus ski nesten hele sin karriere og helt fram til hun la opp på verdenscupnivå etter OL 2022.  

Egen fotoutstilling – som terapi
Jacquelin er ikke bare en av verdens beste skiskyttere. Han er også en meget habil fotograf. I år har han hatt egen fotoutstilling på et galleri i Paris. 

For den franske skiskytteren er fotohobbyen en måte å koble av fra presset og ha noe annet å konsentrere seg om ved siden av idretten. Jacquelin har også brukt fotointeressen som terapi i perioder der han har hatt et anstrengt og komplisert forhold til idretten. 

– Å etablere min egen fotonettside har vært viktig for meg, og en måte å vise at jeg ikke bare er skiskytter, men også har andre interesser, sier Emilien Jacquelin om hobbyen og utstillingen. 

Fotoutstillingen «Alter Ego» er Jacquelins første. Den vises på gallerier Espace Trigram i Paris og varer fram til 2. juni. 

Emilien Jacquelin bytter til Madshus ski og skisko, samt Rottefella bindinger. Foto: KLIP Production

The post Tar radikalt grep: – Jeg liker å vinne nye ting appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments