lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemHyttenyttStrømflyktning? Kommuner tar over 30.000 i gebyr for å behandle flyttesøknaden din!

Strømflyktning? Kommuner tar over 30.000 i gebyr for å behandle flyttesøknaden din!


– Postboksen min er ganske full av henvendelser om bruksendring fra fritidsbolig til bolig, sier May-Brit Ousdal i Sirdal kommune.

Der koster det i alt 22.000 kroner å få behandlet slike søknader, skriver Stavanger Aftenblad.

En hytteeier som søker om dispensasjon til å flytte på hytta, skriver til kommunen: «Vi bruker hytta i Sirdal enormt mye, men dette blir uaktuelt fremover med månedlige strømutgifter på 10-20.000 kroner. Det kan rett og slett ikke forsvares».

Hytteeieren forklarer til Aftenbladet at det burde være unødvendig å måtte melde flytting til hytta. Siden staten gir strømstøtte på forbruk inntil 5000 kilowattimer i måneden, burde det være opp til hver enkelt husholdning hvor en bruker dette, sier hytteeieren til avisa.

Flere hyttekommuner «jubler» over å få flere innbyggere/skattebetalere og legger forholdene til rette for at folk lett kan melde flytting til hytta og få strømstøtte. Blant kommunene som gir gratis midlertidig bruksendring for hyttetilflyttere er Nore og Uvdal. I Ringebu derimot koster det 30.000 kroner, men der foreslår kommunedirektøren nå en halvering av gebyret. 

Også i Agder-kommunen Sirdal, Ryfylke eller Sandnes – Rogalands største hyttekommune – er det høye gebyrer, viser Aftenbladets oversikt.

Sirdal tar et behandlingsgebyr på 14.150 kroner for å behandle dispensasjon for fritidsbolig til boligformål. I tillegg kommer gebyr for bruksendring på 7650 kroner.

Sandnes tar 17.200 kroner per søknad om dispensasjon hvis hytta ligger i område regulert til fritidsbolig. Minimumsgebyr på 5000 kroner for bruksendring. 

For mange hytteeiere vil vinninga gå opp i spinninga med slike gebyrer.

Sirdal har per i dag 12 søknader om dispensasjon og bruksendring til behandling.

 

Kilde: Gå til original sak

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments