lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportStjernespekket thrilleroppgjør i Nød-Skarverennet - Langrenn

Stjernespekket thrilleroppgjør i Nød-Skarverennet – Langrenn


Da Skarverennet ble avlyst like før start på lørdag, tok noen av deltakerne ansvar og organiserte et alternativt renn for alle som var interessert i stadionløypene på Geilo. 

Og det var mange som var det, ikke minst verdenscup- og eliteløperne. For dem fungerer Skarverennet som en uoffisiell sesongfinale. Og slik ble det også i år, selv om det ordinære rennet ble avlyst. 

– Det som skjedde var at da vi fikk beskjed om at Skarverennet måtte stoppes, så var det flere som begynte å prate løst om at man burde få til en form for skirenn. Så mens vi var på toget tilbake til Geilo, tok vi noen telefoner, sier Mikael Gunnulfsen i Team Swix til Langrenn.com. 

– Vi fikk satt opp en chat slik at informasjonen om det alternative løpet spredte seg fort, og det viste seg at mange var gira på å gå, sier han. 

Tilbake på Geilo var kollegaene i Swix i gang med å rigge en løype, sette opp målseil og mellomspurtpunkt. Totalt var det flere hundre som deltok i det 18 kilometer lange Nød-Skarverennet.  

På startstreken sto blant annet mesteparten av de landslagsløperne som var påmeld, inkludert tittelforsvarer Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger som ble slått av Golberg i fjor, Friedrich Moch fra Tyskland, Lucas Chanavat og resten av det franske landslaget

– Det endte med et heftig spurtoppgjør der Pål Golberg tok seieren foran Gaute Kvåle og Simen Hegstad Krüger, forteller Gunnulfsen, som selv tok på seg jobben som rennleder.

På damesida vant «O2-monsteret» Nora Sanness foran Patricija Eiduka fra Latvia og Tiril Liverud Knutsen. 

Topp 3 menn
1. Pål Golberg
2. Gaute Kvåle
3. Simen Hegstad Krüger

Topp 3 kvinner
1. Nora Sanness, 
2. Patricija Eiduka
3. Tiril Liverud Knutsen

Det var sterk vind og snøbyger som førte til at rennledelsen i Skarverennet måtte avlyse det tradisjonelle turrennet fra Finse til Ustaoset lørdag formiddag. 

Les mer: Skarverennet avlyst i siste liten

Saken oppdateres

Pallen menn Nød-Skarverennet 2024
Pallen menn Nød-Skarverennet 2024: Pål Golberg vant foran Gaute Kvåle og Simen Hegstad Krüger. Tove Moe Dyrhaug delte ut premier. Foto: Swix


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments