lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportSilje Theodorsen tar steget videre

Silje Theodorsen tar steget videre


Ingen av de to Tromsø-jentene Silje Theodorsen eller Anna Svendsen fikk tilbud om plass på elitelandslaget kommende sesong. Nå har begge staket ut kursen mot VM på hjemmebane i 2025. 

Men løsningen er stikk motsatt: Mens Anna Svendsen avsluttet dialogen med Team Aker Dæhlie og går inn på regionlaget Team Elon Nord-Norge, går Theodorsen ut av regionlaget og inn på det private satsingslaget Team Aker Dæhlie. 

Den norske storsatsingen ble lansert i forkant av fjorårssesongen. I løpet av den første sesongen har Team Aker Dæhlie levert en merittliste verdig et landslag. Der blir Theodorsen også lagkollega med den andre som kvalifiserte seg inn i VM-troppen utenfra: Astrid Øyre Slind.

– Silje skal gå for Team Aker Dæhlie neste år. Hun er en god løper, så vi er ekstremt glad for at vi får henne inn. Hun har utviklet seg godt de siste årene, bekrefter daglig leder Knut Nystad i Team Aker-Dæhlie overfor Nordlys

Slik sett gjør Theodorsen dermed stikk motsatt av Anna Svendsen. 

Les også: 
Anna Svendsen: – Jeg fikk en dårlig følelse

Gjennombrudd
VM-sesongen 2023 ble et gjennombrudd internasjonalt for Theodorsen, som leverte helg etter helg fra sesongstart på Beitostølen i november til NM del to like før påske. 

Tromsø-løperen bidro til to verdenscupseiere i stafett, leverte en rekke sterke individuelle resultater i verdenscupen og kjempet seg inn i den norske troppen til VM i Planica som en av to løpere utenfor landslaget. 

Men til tross for kanonsesongen, fikk hun altså ikke tilbud om plass på landslaget kommende sesong. 

Tid for uttak
Løperstallen til Team Elon Nord-Norge ble offentliggjort onsdag ettermiddag. Der blir Anna Svendsen en av sju løpere kommende vinter. 

Tidligere i uka ble uttaket til to av Skiforbundets regionlag klare: Team Elon Midt-Norge og Team Elon Vest.

Dette er Team Elon Midt-Norge 2023/2024
Dette er Team Elon Vest 2023/2024


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments