onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportOmstridt NIF-leder kan få toppverv i Skiforbundet

Omstridt NIF-leder kan få toppverv i Skiforbundet

Omstridt NIF-leder kan få toppverv i Skiforbundet


I 2017 måtte Inge Andersen gå av som generalsekretær i Norges idrettsforbund etter intern misnøye rundt lederskapet i organisasjonen, kritikk av pengebruk og reiseregninger. Han hadde da sittet i stillingen i 13 år, og fikk en sluttpakke på to millioner kroner. Nå kan den omstridte tidligere NIF-toppen være på vei inn i toppledelsen i Skiforbundet.

59-åringen er nemlig foreslått som nytt styremedlem i Norges Skiforbund. 

Andersen bekrefter at han er i dialog med Skiforbundet, og at han ønsker seg det vervet.

– Jeg kan bekrefte at jeg har hatt et møte med valgkomiteen i Norges Skiforbund. Dersom de mener at de kan bruke kompetansen min, så er jeg åpen for å bidra, sier Andersen til VG.

Han antyder samtidig at det er flere ting han vil ta tak i dersom han blir valgt inn. Det handler blant annet om reorganisering av Skiforbundet med «en styringsstruktur som er bærekraftig inn i fremtiden», tydelig rollefordeling mellom de ulike organene innad i forbundet, samt å styrke økonomien til skiklubbene. 

Derfor spilles han inn til vervet
Inge Andersen er spilt inn som kandidat av Oslo-klubben Lyn Ski. De ønsker den tidligere NIF-toppen inn i styrevervet blant annet på grunn av hans erfaring med økonomistyring. 

– Vi foreslår Inge fordi han har god innsikt i idretts-Norge, og fikk utrettet mye som leder. I sin tid som generalsekretær i NIF bidro Inge til flere økonomiske løft som har fått positiv betydning for den økonomiske hverdagen til idrettsklubbene; blant annet innføringen av tippenøkkelen, sier styreleder i Lyn Ski Geir Moe.

– Lyn Ski opplever at pengestrømmen i skisporten går gal vei, ved at stadig flere kostnader de siste årene er lagt over på klubbene. Vi mener det er riktig og mulig å snu dette slik at klubbene kan få tilført midler. Da trenger styret mennesker som evner å skape forandring og som har solid organisatorisk erfaring, sier han.

Det er Skitinget som skal vedta hvem som blir nytt styremedlem i Skiforbundet. Skitinget arrangeres i Bodø i juni. 

I tillegg til sine 13 år som generalsekretær i NIF, har Andersen også lang fartstid og erfaring fra langrenn og Skiforbundet, både som trener og leder på ulike nivåer i organisasjonen. 

Inge Andersen var trener for Team Postgiro sammen med Oddvar Brå fra 1989 til 1994. Deretter var han utdanningsleder langrenn og trener for juniorlandslagene til Norges Skiforbund fra 1996 til 1997. Året etter var han utdanningsleder langrenn og rekruttlandslagstrener for kvinnelandslaget i langrenn, samt at han var sportssjef for langrenn og kvinnelandslagstrener i langrenn i perioden 1998 til 2001. Inge Andersen var også landslagstrener for Sveits i to år, fra 1994 til 1996. 

Inge Andersen
Inge Andersen. Foto: Wikimedia


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments