lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportNy landslagstrener på plass - Langrenn

Ny landslagstrener på plass – Langrenn


Når sesongens første samling kjøres i slutten av mai, er det med ny landslagstrener i troppen. 

Torsdag ble det klart at Petter Maurseth Blindheim blir landslagstrener for paralandslaget i langrenn.  Allerede om en drøy uke er den nye landslagstreneren på tur til sin første samling med laget. Den går i Torsby i Sverige.

31-åringen går inn i trenerteamet sammen med Emilie Johanne Hagen. Blindheim erstatter Magnus Evenby, som ga seg etter forrige sesong.   

Les også: Enda en landslagstrener sier opp

Landslagssjef Ulf Morten Aune er svært tilfreds med ansettelsen. 

– I Petter har vi fått en veldig engasjert og strukturert trener. På tross av sin unge alder har han allerede lang erfaring. Vi tror at Petter, sammen med Emilie og laget, kan bidra til å ta ytterligere steg mot VM i 2025 og Paralympics i 2026, sier Aune i en pressemelding

Blindheim var sportssjef langrenn i Lillehammer Skiklub fra 2016 til 2023, og trener for Team Sørvest 23/24. 31-åringen kommer opprinnelig fra Voss, hvor han representerte Bulken IL. 

– Det er utrolig mye spennende som skjer rundt para. En stor utfordring med utøvere på høyt nivå venter, sier Blindheim. 

Til vinteren skal parautøverne for første gang delta under NM i nordiske grener. Det skjer på hjemmebane i Granåsen, Trondheim. 

– Det blir helt fantastisk. En opplevelse for livet og noe å fortelle barnebarna om. Det er utrolig flott at Norge går foran. Vi gleder oss veldig til å konkurrere i Trondheim til vinteren, sier Blindheim. 

Der skal det også for første gang konkurreres både i klassisk «Team Sprint» og «Para Sprint» for kvinner og menn «om en annen». Det skjer 5. mars, 2025.

Les mer: Lanserer historisk øvelse under VM i Trondheim

Hva kan du fortelle om egen karriere?
– Det er lite å skryte av fra tiden som aktiv. Jeg flyttet til Lillehammer i 2011 for å bli god, men det var veldig mange andre som også ønsket å bli gode langrennsløpere, så jeg fant raskt ut at det var bedre å stå på andre siden av gjerdet og satse som trener/leder, sier Blindheim. 

I slutten av mai reiser paralandslaget altså til Torsby, Sverige. Det blir både sesongens første samling og første samling for den nye treneren.

Petter Maurseth Blindheim paratrener 2024 NSF


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments