lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportNorge fikk sin revansje på stafetten

Norge fikk sin revansje på stafetten


Norge og Tyskland var samlet helt fram mot siste etappe under dagens stafett.

Da tok Norges ankeretappe, Johannes Thingnes Bø ansvar og avgjorde i Norges favør.

Ingen av konkurrentene klarte å holde følge med nordmannen i sporet. Da han i tillegg holdt seg til ett ekstraskudd på standplass, endte det med en jubeldag for de norske skiskytterherrene.

-Alle leverer kjempebra, og vi vinner på mange måter stafetten allerede på Tarjei sin etappe. Jeg fikk det alt for lett til å være en ankeretappe i verdenscupen, fortalte Johannes Thingnes Bø til TV2 etter stafetten.

Revansjelystne etter en svak sesongstart

Det ble en stor nedtur for de norske skiskytterherrene under normaldistansen på tirsdag. Etter å ha blitt karakterisert som tidenes beste norske lag, var det skuffende at det beste resultat bare ble en sjetteplass på Sturla Holm Lægreid. Rennet vant svenske Martin Ponsiluoma.

I dag var det tid for revansje på stafetten. En distanse Norge har dominert de fem siste sesongene.

Det norske laget stilte med et toppet lag med Vetle Sjåstad Christiansen, Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Les også: Slik skal Sturla Holm Lægreid slå tilbake

Trio i tet

Det dannet seg fort en trio i front av dagens stafett. Vetle Sjåstad Christiansen leverte en førsteetappe etter oppskriften. Tyskland og Frankrike fikk også en god start på stafetten, og de tre fulgte hverandre frem til halvgått løp.

Da Tarjei Bø tok over stafettpinnen, var det bare Tyskland som holdt følge med Norges herrer. Tarjei Bø og Benedikt Doll for Tyskland, skjøt begge feilfritt, men brukte lang tid på standplassoppholdet.

Den muligheten grep Frankrike, som igjen var med i kampen om seieren.

Tarjei Bø gjennomførte en flott etappe for Norge. Han ga et godt utgangspunkt for lillebror som avgjorde i Norges favør. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Thingnes Bø måtte avgjøre

Da Johannes Thingnes Bø startet sin etappe, satte han opp et voldsomt tempo. Tyskeren klarte ikke å holde følge. Inn til første skyting var ledelsen allerede på syv sekunder.

Med feilfri liggende skyting, var det bare en strafferunde som kunne ødelegge seieren for Norges herrer.

Thingnes Bø gjorde enkel affære, og smelte til med fem rett ned. Thingnes Bø kunne gå sin siste runde kontrollert i ensom majestet. Norge tok en suveren seier.

Topp tre stafett herrer
1. Norge 1:19.26,2
2. Tyskland +43,6
3. Frankrike +1.05,9

Komplette resultater


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments