lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportMarit Bjørgen har fått ny jobb

Marit Bjørgen har fått ny jobb


Marit Bjørgen har fått ny jobb. 

Kommende sesong blir 43-åringen langrennsekspert på TV. Hun skal jobbe som langrennsekspert for Viaplay. 

I den nye jobben får Bjørgen også jobbe sammen med flere av de hun var på landslaget sammen med: Sammen med Maiken Caspersen Falla og Hans Christer Holund overtar hun den rollen som Martin Johnsrud Sundby hadde for kanalens vintersportstudio i fjorårssesongen. 

Sundby var ferdig som ekspertkommentator i kanalen etter sesongen som gikk. 

Maiken Caspersen Falla la opp etter OL-sesongen 2022, og ble mamma i tidligere i vårHolund la opp uventet i april i år, dagen før presentasjonen av landslagene for sesongen 2023/24.  

Klar melding til utøverne
Bjørgen lover å være dønn ærlig i rollen som langrennsekspert, og kommer allerede nå med en klar melding til de aktive: Det er de som har ansvaret for at folk skal velge å se på langrenn. 

– Langrennsløperne må tenke over at om sporten vår skal leve, så er det kjempeviktig at de må by på seg selv, det er en del av jobben. De må vise gledestårer, triste tårer, litt banning og frustrasjon, sier Bjørgen til VG

Hun minner om at selv om langrenn er Norges nasjonalidrett, slåss sporten om folks oppmerksomhet. Den kampen må de bidra til å vinne. 

– Langrenn står sterkt i Norge. Snart er det VM i Trondheim, det tror jeg vil være med å skape stor interesse. Vi har Klæbo og Skistad. Men det er viktig at løperne er med og bidrar til å skape interesse. De må by på seg selv, med oppturer og nedturer, det skaper følelser hos folk, sier Bjørgen.

Bjørgen skal hovedsakelig jobbe fra Viaplays studio i Oslo, men kommer også til å være med ut i felten på noen verdenscuprunder. Da vil hun blant annet jobbe sammen med enda en annen landslagskollega: Niklas Dyrhaug. 

Eventyrlig karriere 
Marit Bjørgen var en del av det norske langrennslandslaget i nesten 20 år, og gikk verdenscup fra 1999 til 2018. Til tross for noen tunge sesonger fra 2006 til 2009, er hun tidenes mestvinnende vinter-Olympier med totalt 15 OL-medaljer: Åtte gull, fire sølv og tre bronse. Bjørgen har dessuten 26 VM-medaljer, derav 18 gull, og 114 individuelle verdenscupseiere. Også det er flere enn noen andre.

Etter at Bjørgen la opp karrieren på verdenscupnivå, satset hun på langløp i to sesonger med laget til Aukland-brødrene. Der står hun med en andreplass fra Vasaloppet i 2021 som sin beste plassering. 


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments