onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportMagni Smedås vil oppfylle dobbeltdrømmen

Magni Smedås vil oppfylle dobbeltdrømmen

Magni Smedås vil oppfylle dobbeltdrømmen


I vinter sikter Team Eksjöhus-kapteinen Magni Smedås snappe den gule sammenlagttrøya fra svenskene. Om to år er målet å innfri ytterligere en langrennsdrøm. 

For ett år siden valgte Magni Smedås å ta steget fra allround langrenn til langløp. Det ble unektelig en suksess. 

I debutsesongen var hun blant de topp fem i samtlige Ski Classics-løp hun deltok i. To av dem vant hun: Marcialonga som også feiret 50-årsjubiluem, og det tsjekkiske prestisjerennet Jizerska50. Begge inngår i Ski Classics «Grand Classics»-serie, som to av de fire monumentene i langløp. 

– Det var en sesong som overgikk alle mine forventninger. Jeg var ganske sikker på at jeg skulle ha potensial for langløp, men det er mye som skal klaffe, sier Smedås, som inntil i fjor bare hadde gått Birkebeinerløpet. Det var i 2018, og da ble hun nummer åtte. 

– Jeg holdt meg frisk, kunne gå alle løpene og klarte også å få lagt inn gode treningsperioder mellom rennene. Selv om jeg er fornøyd med sesongen, er det fortsatt mye jeg kan forbedre inn mot neste sesong, sier 28-åringen fra Lillehammer til Längd.se når vi treffer henne i forbindelse med lagets treningssamling i Eksjö forrige uke. 

– Mye handler om kontinuitet. I fjor sommer var jeg ganske mye skadet, og det gjorde at jeg ikke fikk gjennomført all den staketreningen jeg trengte. Jeg merket at Ida (Dahl), Astrid (Øyre Slind) og Emilie (Fleten) var på et helt annet nivå når de ble slitne. Da viste jeg svakheter. Men jeg tror jeg kan bli enda mer herdet om jeg får inn den spesifikke treningen med mye staking, sier Smedås. 

I løpet av samlingen får hun ikke bare et gjensyn med teamkollegaene. Hun får også jobbe med lagets nye trener Marthe Kristoffersen. De to er imidlertid godt kjent.

– Jeg hadde Marthe som trener i tre år da jeg var på Team Elon Innlandet, og jeg gleder meg til å jobbe med henne igjen. Og jeg er overbevist om at det hadde vært bra om det kom flere kvinner inn på trenersida i langrenn, sier Smedås, som mener Kristoffersen kommer til å heve langløpslaget. 

– Marthe er offensiv i treningsopplegget, hun tør å prøve nye ting, og jeg er overbevist om at vi kommer til å utvikle hverandre. Det føles som at Team Eksjöhus har gjort et kupp med å lykkes å få Marthe inn på trenersida. Men det skal sies at jeg lærte mye av og hadde et veldig godt samarbeid med Oskar (Svärd, tidligere teamsjef, journ.anm.) forrige sesong. 

Les også: Derfor gikk Marthe Kristoffersen til svenskene og Ski Classics

Hvilke grep kommer du til å gjøre i treningen? 
– En endring er mer SkiErg. Så første prosjekt er «bli-kompis-med-SkiErg, he he. Alle mine hardøkter i mai var på SkiErg’en. Den er bra til å få inn intervaller og hurtighet på en skånsom måte. Ellers kommer jeg til å kjøre på videre med kombinasjonsøkter som jeg har gjort før, der jeg for eksempel kan dele opp en sekstimer økt med to timer skøyting, to timer løping og to timer staking.

Hvilke mål har du for kommende sesong? 
– Jeg var ekstremt nærme å ta den gule trøya i vinter. Så nå håper jeg å gå hele veien. 

Men om to år håper Smedås å innfri en annen langrennsdrøm: Å gå seg inn i den norske troppen til VM på hjemmebane i Trondheim. 

– Jeg er veldig takknemlig fgor at Team Eksjöhus gir meg muligheten til å satse dobbelt, og at de ønsker å hjelpe meg å innfri mine drømmer. En av dem er å få gå VM på hjemmebane. Og en stor inspirasjon der er Astrid Øyre Slind sist vinter (VM gull i stafett og VM bronse i skiathlon, fem seiere i Ski Classics og andreplass på den historiske femmila i Holmenkollen, sier Smedås. 

The post Magni Smedås vil oppfylle dobbeltdrømmen appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments