onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportLeker seg med konkurrentene på barmark

Leker seg med konkurrentene på barmark

Leker seg med konkurrentene på barmark


Det har vært en bra uke for de finske OL- og VM-veteranene, både med og uten startnummer.

Krista Pärmäkoski startet uka med å fortelle at hun har bestemt seg for å satse videre, minst gjennom OL 2026. Deretter gikk hun rett på jobb, og åpnet den finske multisportkonkurransen Vuokatti Aateli Race med seier i prologen på tirsdag. 

33-åringen vant den 1.6 kilometer lange prologen foran landslagsstjernene Johanna Matintalo på andreplass og Eveliina Piippo på tredjeplass. 

Onsdag fulgte Pärmäkoski opp med seier på både terrengløp og 12.5km rulleski. Hun tok dermed også sammenlagtseieren i den stjernespekkede konkurransen, og det med over to og et halvt minutts margin. 

Topp 3, kvinner
1. Krista Pärmäkoski, 54:16.4
2. Eveliina Piippo, +2:44.9
3. Johanna Matintalo, +3:25.9

Les også: 
Endelig kom avgjørelsen: Satser minst gjennom neste OL

Saken fortsetter under

Krista Vuokatti Aateli Race 2024
Krista Pärmäkoski vant samtlige konkurranser i Vuokatti Aateli Race 2024.

Iivo Niskanen, som røpet at familien på tre snart blir fire på mandag, har gjort det samme i herreklassen: Tirsdag vant han den 1.6 kilometer lange prologen med god margin foran Olli-Pekka Laitila og Lauri Lepistö. 

Onsdag fulgte også Niskanen opp med seier på begge konkurransene, og tok sin sjuende strake sammenlagtseier i den årlige multisportkonkurransen. 

Men i motsetning til Pärmäkoski var det relativt beskjeden margin: Knapt 20 sekunder skilte ned til Markus Vuorela på andreplass. 

– Jeg prøver å holde meg i komfortsonen, så jeg fortsatt har noe å gi på hvis noen skulle komme for tett innpå, sier Niskanen, som har VM i Trondheim som sesongens høydepunkt.

– I år har jeg har trent mer enn noen gang tidligere på denne tida av sesongen. Jeg vet ikke om det er et bra eller dårlig tegn (for vinteren), sier Niskanen til Maastohiihto.com.

Les også: 
Venter barn nummer to: – Kommer før snøen

Topp 3, menn
1. Iivo Niskanen, 53:55.9
2. Markus Vuorela, 0:19.7
3. Lauri Lepistö, +0:47.3

Kjører solo-opplegg
I fjor valgte Iivo Niskanen å stå utenfor landslaget. I år har han gjort som Johannes Høsflot Klæbo, og gått tilbake til landslaget. 

Finnen har imidlertid fått en landslagskontrakt som minner om den Kristine Stavås Skistad har fått med det norske landslaget: Niskanen kjører sitt eget løp helt fram til sesongstart, og vil kun være en del av landslagstroppen i forbindelse med konkurranser og mesterskap. 

– Avtalen er at han får skjøtte sin egen oppkjøring, og at han slutter seg til troppen fra verdenscupåpningen i Ruka, sa Niskanens manager Miro Rousko i forbindelse med at landslaget offentliggjorde uttaket for 2024/25. 

Les mer: 
Avslører: Har fått liknende kontrakt som Skistad


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments