lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportLegger opp ett år før planen: – Har ikke råd til å...

Legger opp ett år før planen: – Har ikke råd til å fortsette


Legger opp: Han hadde opplegget klart, kontrakt med det private satsingslaget Team Bygdø, og base midt i langrennsparadiset Norge. Planen var at han skulle gå seg inn i VM-troppen til mesterskapet i Granåsen i 2025. Men sånn blir det ikke. 

Nå reiser Camille Laude tilbake til Frankrike. 25-åringen legger opp ett år før planen, halvveis i satsingplanen. Han er ferdig som langrennsløper på elitenivå.

Norge er svinedyrt
Årsaken til den tidlige exiten er blant annet økonomi. Laude har rett og slett ikke råd til å fortsette satsingen. 

– Eventyret i Norge er over litt før jeg hadde tenkt. Jeg forsto raskt at jeg hadde undervurdert kostnadsnivået, og hva det faktisk ville koste å satse 100 prosent i Norge. Jeg valgte derfor å gjøre nettopp det, selv om konsekvensen var at jeg måtte kutte ned tida jeg kunne satse, sier Laude i et innlegg på sosiale medier. 

Satt langt inne
Laude forteller at det har tatt han lang tid å innfinne seg med realiteten.

– Da jeg satte meg ned for å skrive dette innlegget, hadde jeg mest lyst til å slette alt og bare ta på meg rulleskiene og dra ut. Men mens jeg funderte på alt, så er det to ting som har fått meg til å tenke, sier Laude, og utdyper: 

– Det første er selve grunnen til at jeg ville satse på langrenn. Jeg har alltid ønsket å være på et høyt nivå. Dette er den drømmen jeg har levd ut gjennom hele juniortida, uten egentlig å være helt bevisst på det. Hvert år har jeg hatt resultater som har holdt drømmen levende. Men nå som jeg er blitt 25 år, så krever det mye mer enn en eller to gode prestasjoner i sesongen. Jeg innser nå at sjansen for at jeg skal oppnå drømmen er utopisk. 

Les også: 24-åringen legger opp to år før VM i Granåsen

Etter å ha innsett hvor tøft det vil være å komme opp på nivået til de beste langrennsløperne i verden, har den franske mesteren fra 2021 valgt å prioritere andre prosjekter. 

– Det andre er resten av livet mitt. Jeg innser at den tida jeg kan bruke hele dagen på å trene, spise og sove ikke varer evig. Selv om jeg skulle jage langrennsdrømmen til jeg blir 40, så er det mange år som går med til det. Jeg har begynt å tenke på hva jeg vil at de skal fylles med. Jeg har lyst til å bli fysioterapeut. Det er en utdanning som tar fem år. Hvis det er det jeg skal gjøre, så må jeg begynne på det en dag.

Saken fortsetter under

Camille Laude hadde en toårskontrakt med Team Bygdø.

Livet uten langrenn: – Et enormt tomrom
Det er ingen tvil om at det å legge opp et år før planen er en følelsesladet beslutning for den unge franskmannen. 

– Når det gjelder langrennsdrømmen min, så er det reisen som gjelder. Hvis jeg skulle ta bort alle de opplevelsene og erfaringene jeg har hatt fra de første skitreningene mine, så ville det bli et enormt tomrom. Jeg har gjort noen ting jeg angrer på, men hvem har vel ikke det? Jeg hadde lyst til å avslutte dette kapitelet med noen store internasjonale prestasjoner i verdenscupen. Det skulle vært stort å komme tilbake til Frankrike etter å ha gjort det stort i VM, og gå på ski sammen med kompisen min Lapal (Hugo Lapalus), sier Laude, og avslutter: 

– Men når alt kommer til alt, så tror jeg at det ikke er langrenn jeg kommer til å savne mest, men den daglige kontakten med det lille franske langrennsmiljøet og alle de flotte menneskene som er involvert i det. Tusen takk for denne reisen, vi sees snart. 

Camille Laude er langt fra den eneste unge lovende utøveren som legger opp satsingen før planen. 

Les også: Legger opp etter to sesonger


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments