onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportLangløpsstjernen påkjørt på rulleskitrening - Langrenn

Langløpsstjernen påkjørt på rulleskitrening – Langrenn

Langløpsstjernen påkjørt på rulleskitrening – Langrenn


Onsdag kveld ble Anikken Gjerde Alnæs påkjørt på rulleskitrening. 

– I går gikk det fryktelig galt. Jeg ble involvert i en ulykke med en bil på rulleskitur som ikke overholdt vikeplikten, skriver langløpsstjernen på sin Instagram-konto på torsdag. 

– Jeg har blitt operert hos dyktige folk på A-hus og får videre oppfølging her. Sommeren og tiden fremover ble fort snudd på hodet og nå venter en rehab periode for å komme styrket ut av dette, sier hun videre.

Les også: Aukland-stjerne inn i troppen til Ulvang

Supertalent
30-åringen fra Rustad IL debuterte i Ski Classics for fire år siden, i 2020. Da hadde hun nettopp levert to topp-10 plasseringer i sprint i verdenscupen, men søkte etter noe mer. Det har hun funnet i langløp. 

Allerede den andre sesongen i Ski Classics ble hun nummer to i kampen om den grønne sprinttrøya. Året etter vant hun sprinttrøya, og ble nummer ni i Ski Classics sammenlagt. I år ble hun igjen nummer to i sprintkonkurransen, til tross for at hun fikk store deler av sesongen spolert av sjukdom. 

Men på slutten av sesongen leverte Alnæs flere sterke prestasjoner. Hun var sju ganger blant de topp seks, står med to andreplasser fra Orsa som bestenoteringer for vinteren, og avsluttet sesongen med overlegen seier på Island. 

Les også: Tok sesongens første Ski Classics-seier i sesongens siste renn

Saken fortsetter under

Anikken Gjerde Alnæs Fossavatnsgangan 2024
Anikken Gjerde Alnæs vant Fossavatnsgangan, sesongens første renn for Skikkelig Classics sesongen 2024/2025.

Byttet lag
Kommende sesong skal langløpsstjernen for Team Engcon. Det svenske privatlaget ledes av Jørgen Ulvang, nevø av Vegard Ulvang.

Les også: Dette sa Alnæs da laget presentert i starten av juni

 Hva blir hovedmålsettingen i vinter?
– Slik jeg tenker nå, kommer jeg til å plukke ut noen spesifikke løp som jeg sikter mot. Og så kommer jeg til å gå for den grønne sprinttrøya. Hadde jeg ikke vært så mye sjuk, hadde jeg klart å forsvare den i år. Men man må jo stille til start, sier Anikken Gjerde Alnæs, og legger til: 

– Av spesifikke renn, så vil jeg si at Marcialonga og Jizerska50 er de løpene som passer meg best, og kanskje aller mest Jizerska50. Hvorfor? Jizerska50 er litt kortere, bakkene er ikke så lange og ikke altfor bratte. Det passer meg perfekt. 

Anikken Gjerde Alnæs
Anikken Gjerde Alnæs er nå en del av Team Engcon


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments