lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportLandeveisproffen var sjanseløs mot Tiril Udnes Weng

Landeveisproffen var sjanseløs mot Tiril Udnes Weng


Først slo Tiril Udnes Weng sin tvillingsøster Lotta i kvalifiseringen til en spurtduell mot en av verdens beste landeveisproffer. Der knuste hun Andreas Leknessund. 

– Det var gøy, og gøy å kjenne litt på publikum og stemningen, og skikkelig kult å være her, sier Tiril Udnes Weng til TV2 etter seieren. 

Med et handicap på 50 meter i favør rulleski, fikk Andreas Leknessund regelrett bank av sammenlagtvinneren av verdenscupen i langrenn i vinter. Leknessund innrømmer at han var litt overrasket over nederlaget, men tok det som en mann. 

– Nei, det var 50 meter nesten rett opp, så det ble for hardt. Men jeg følte meg egentlig ganske bra, så det var litt overraskende. Jeg synes jo at jeg sykla fort, så hun har gått fort hun og da. Men det var gøy, sier Leknessund. 

Var det surt å tape? 
– …Nei…. Men det hadde vært gøy å vinne. 

Les også: Klæbo får Andreas Leknessund inn i teamet

Søstrene Udnes Weng startet forøvrig heller ikke duellen med helt freshe bein. De hadde gått fra bunnen av bakken og opp til målgang før duellen. 

– Det var gøy å kjenne på stemninga. Det mye nordmenn i løypa. Det frister til gjentakelse, sier Tiril Udnes Weng. 

Saken fortsetter under

Andreas Leknessund

Enormt talent
Andreas Leknessund debuterte i Tour de France i fjor, og imponerte med en rekke sterke plasseringer på noen av de tøffeste etappene der. I år ble 24-åringen nummer åtte totalt i etapperittet Giro d’Italia etter å ha sittet i ledertrøya i fem dager, det beste noen norsk rytter har prestert i det brutale treukersrittet. 

Leknessund er også tittelforsvarer fra 2022 i det norske proffrittet Arctic Tour of Norway. Spurtduellen mellom sykkel og rulleski var en del av en markering av at Arctic Tour of Norway har tiårsjubileum i år. Det norske World Tour-rittet i Nord-Norge eies av A.S.O., organisasjonen bak Tour de France. 

I år arrangeres Arctic Tour of Norway fra 17. til 20. august. 


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments