onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportKrydret rulleskiekspedisjonen med pallplass i terrengløp

Krydret rulleskiekspedisjonen med pallplass i terrengløp

Krydret rulleskiekspedisjonen med pallplass i terrengløp


Etter fire av fem etapper i ekspedisjonen «Norge på tvers på rulleski», innvilget 31-åringen fra Team Næringsbanken seg en bonusetappe med alternative utfordringer.

Med drøyt 400 kilometer og nesten 5000 høydemeter på rulleski i kroppen, stilte Haakon Holden til start på det 10 kilometer lange terrengløpet Femundløpet på Drevsjø lørdag formiddag. 

Der løp han inn til tredjeplass totalt. 

Men noen hviledag skulle det ikke være, så Holden og kompisen syklet de nesten 11 milene tilbake til Røros etter terrengløpet. 

Topp 3 menn, Femundløpet 10km
1. Henrik Velle, IK Tjalve, 34:00
2. Tørres Lutnæs, Rustad IL, 35:04 
3. Haakon Holden, Team Næringsbanken Stora Enso, 35:46 

Fullstendige resultater

Søndag kjører Holden finaleetappen av rulleskiprosjektet som oppsatt, bare en dag etter skjema: Da går han fra hytta på Røros til svenskegrensa, og tilbake til Røros via en runde rundt innsjøen Aursunden for å bikke 100 kilometer for etappen med god margin. 

Les mer: – Jeg fikk bare lyst til å dra på ekspedisjon

Innfallet om en bonusetappe med løp og sykkel fikk Holden på dag to av ekspedisjonen. 

Da hadde han lagt bak seg turens bratteste og tøffeste etappe fra Sogndal til Krossbu via Skjolden og opp Sognefjellet, og den lengste etappen fra Krossbu til Sel/Dombås. Og det uten så mye som en vannblemme. 

Les også: «Norge på Tvers» ble plutselig for kort

Verken verdensrekord eller veldedighet
Holden går verken for verdensrekord eller til inntekt for noe. Det er mange som har gått vesentlig lenger og langt fortere enn det han legger opp til. 

I 2022 satte Kevin Ramsfjell rekord for Norge på langs på rulleski da han gjorde unna de 2600 kilometerne fra Nordkapp til Lindesnes på ti og en halv dag. I fjor gikk svenske Fredrik Erixon på rulleski fra Sverige til Barcelona på tre uker

Men håpet er at ekspedisjonen skal bringe han et steg nærmere karrierens hovedmål: 

– Jeg har ambisjoner om å komme på pallen i Vasaloppet om ikke altfor lenge, røper han. 

I år ble Haakon Holden nummer 12 i den ni mil lange klassikeren fra Sälen til Mora, hårfint bak den svenske langløpsstjernen Max Novak og et massivt jafs opp fra 39. plass i 2023. 

Dette er ruta
Tirsdag 25. juni startet Haakon Holden turen «Norge på Tvers» i Sogndal med 88 kilometer og 2100 høydemeter til mål på Krossbu, etterfulgt av 110 kilometer fra Krossbu til Dovreskogen. 

Torsdagens etappe var på 90 kilometer og går over Dovrefjell til Hjerkinn og Folldal/Grimsbu. 

Fredag var det 108 kilometer fra Folldal/Grimsbu til Røros, via Alvdal, østsida av Glomma til Tolga og fram til hytta på Røros. 

Lørdag ble det altså en bonusetappe med løp og sykkel. 

Søndag avslutter Holden ekspedisjonen med den planlagte etappen fra Røros til svenskegrensen og tilbake til Røros, via en «æresrunde» rundt innsjøen Aursunden på vei tilbake fra riksgrensa for å samle tilstrekkelig distanse til å bikke 500 kilometer totalt og rundt 100 for etappen. 

Og med lørdagens bonus vil Holden logge godt over 600 kilometer totalt. 


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments