lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportKristoff slått på målstreken i dramatisk spurtoppgjør

Kristoff slått på målstreken i dramatisk spurtoppgjør


Søren Wærenskjold avleverte Alexander Kristoff i perfekt posisjon med 500 meter til mål, før han deiser i bakken et par hundre meter senere på den fjerde etappen av Tour de France. 

Etter kremopptrekket hadde Kristoff alle muligheter til å ta etappeseieren, men manglet pønsjen som skulle til for å vinne. 

Det gjorde derimot ikke Jasper Philipsen, som tar sin andre strake etappeseier. Gårsdagens tredjemann Caleb Ewan blir nummer to, mens gårsdagens andremann Phil Bauhaus blir nummer tre i massespurten på motorsportbanen Paul Armagnoc utenfor Nogaro sørvest i Frankrike. 

Kristoff endte på sjuendeplass. Wærenskjold kom fra krasjen uten større skader, og var mest oppgitt over at Uno-X ikke klarte å ta seieren. 

– Vi var litt langt bak. Jeg visste jeg måtte få ham (Kristoff) frem. Jeg klarte det, men det er synd at det ikke gikk, sier Tour-debutanten til TV2 etter målgang. 

Kristoff understreker at Wærenskjold gjorde en glimrende jobb i opptrekket, og at det var hans egne bein som manglet sprut nok til å ta seieren. 

– Jeg føler vi kommer litt for framskutt. Det blir langt til mål. Søren starter veldig sterkt og det preger mine bein også, det var ikke helt optimal og vi hadde kanskje litt for god posisjon. Søren kunne kanskje ventet litt på oppløpet og latt noen gå forbi. Det koster lenge å være posisjon nummer to for lenge. Det var det ikke mye sprut igjen i beina mine etter å ha ligget i andreposisjon så lenge, sier Kristoff etter målgang.

Topp 3, etappe 4
1. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), 4:25:28
2. Caleb Ewans (Lotto-DSTNY)
3. Phil Bauhaus (Team Bahrain Victorious)

7. Alexander Kristoff, Uno-X

Trøyestillingen
Med dagens seier overtok Philipsen den grønne poengtrøya.

Adam Yates (UAE) fortsetter i den gule sammenlagttrøya, og Tadej Pogacar (UAE) fortsetter i den hvite ungdomstrøya.

Nielson Powless (EF Education) har hatt klatretrøya siden første dag og fortsetter i den prikkede trøya når rytterne går inn i Pyreneene på onsdag.  

Et gjesp i over 17 mil
Den 181.8 kilometer lange etappen fra Dax til Nogaro var padde flat og et gjesp i timevis. Det var ikke før det gjensto under en mil at det begynte å skje ting.

Men da ble det til gjengjeld rikelig med action, og etappen endte altså med en høydramatisk, kaotisk massespurt med en rekke krasjer på oppløpet for andre dag på rad. 

I den første velten inne på motorbanen drøyt halvannen kilometer før mål, gikk Fabio Jacobsen i bakken, og deretter gikk dert velt på velt fram til mål. 

Opp i Pyreneene
I morgen venter den første fjelletappen. Den er på 162.7 kilometer fra Pau til Laruns i Pyreneene. 

Underveis skal rytterne over flere kjente fjell: Det første og høyeste er Col de Soudet på 1540 meter over havet (HC-kategori), deretter Col d’Ichére (kategori 3) og til slutt Col de Marie Blanque (kategori 1 med bonuspoeng). 

Les også: 
Tour de France 2023: Alt om løypa, lagene og forventningene

FAKTA: Tour de France 2023
Når:
 1. juli til 23. juli (menn) og 23. juli til 30.juli (kvinner)
Hvem: UCI World Tour og profflag, 22 lag med åtte ryttere hver
Hva: Etapperitt over 21 etapper på 24 dager (menn) og åtte etapper på åtte dager (kvinner)
Hvor: Hovedsakelig i Frankrike, men har ofte innslag av etapper i andre land. I år starter herrenes Tour de France i Bilbao i Baskerland (Spania).
Distanse: 3 404 kilometer (menn) og 956 kilometer (kvinner)
Etablert: 1903
Eier: ASO
Hjemmesider: www.letour.fr


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments