lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportKristoff kom til kort i massespurten

Kristoff kom til kort i massespurten


Jasper Philipsen tok sin 30. seier som proffrytter etter å ha kjempet seg først over streken i massespurten på den 193.5 kilometer lange småkuperte etappen fra Amorebieta-Exrano i Baskerland i Spania til Bayonne i Frankrike. De første 102 rytterne fikk registrert samme tid i mål. 

Kristoff kom til kort
Etappen var en av de som på papiret var best egnet for Uno-X-kapteinen Alexander Kristoff og teamkollega Søren Wærenskjold. 

Men den norske veteranen og Tour-debutanten Wærenskjold fikk aldri sjansen til å vise seg fram. De endte på henholdsvis 14. og 15. plass i den meget tekniske og krevende avslutningen i Bayonne med en rekke rundkjøringer og svinger.  

– Egentlig følte jeg meg bra, og vi satt fint i svingen på to kilometer, men vi kom litt langt bak inn til kilometersmerket. Vi fikk egentlig aldri startet og hver gang vi fikk opp fart måtte vi bremse, sier Kristoff til TV2 etter målgang. 

– Hadde vi hatt fri bane tror jeg vi kunne gjort det ganske bra. Det er kaos i disse spurtene her, og jeg er i hvert fall glad for at vi kom helskinnet igjennom her. Det var mange nesten-krasj for meg og Søren (Wærenskjold), sier han. 

I morgen er det klart for fjerde etappe i Tour de France. Også den er en etappe med en profil som egner seg godt for Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold og resten av spurtkanonene.

Topp 3 etappe tre, 193.5km
1. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), 4:43:15 
2. Phil Bauhaus (Team Bahrain Victorious),
3. Caleb Ewans (Lotto-DSTNY) 

14. Alexander Kristoff (Uno-X)
15. Søren Wærenskjold (Uno-X)

Adam Yates (UAE) fortsetter i den gule sammenlagttrøya, Victor Lafay (Cofidis) beholder den grønne poengtrøya og Tadej Pogacar (UAE) fortsetter i den hvite ungdomstrøya. Nielson Powless (EF Education) tok med seg rubbel og bit av klatrepoeng på dagens etappe, og har et solid grep om klatretrøya når rytterne går inn i Pyreneene på onsdag.  

Les også: 
Tour de France 2023: Alt om løypa, lagene og forventningene

FAKTA: Tour de France 2023
Når:
 1. juli til 23. juli (menn) og 23. juli til 30.juli (kvinner)
Hvem: UCI World Tour og profflag, 22 lag med åtte ryttere hver
Hva: Etapperitt over 21 etapper på 24 dager (menn) og åtte etapper på åtte dager (kvinner)
Hvor: Hovedsakelig i Frankrike, men har ofte innslag av etapper i andre land. I år starter herrenes Tour de France i Bilbao i Baskerland (Spania).
Distanse: 3 404 kilometer (menn) og 956 kilometer (kvinner)
Etablert: 1903
Eier: ASO
Hjemmesider: www.letour.fr


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments