I løpet av det året Therese Johaug hadde «mammapermisjon» økte hun formuen sin med 16 millioner kroner. Formuen til langrennsdronninga økte fra 62 til 78 millioner kroner i 2023.
– Det er lønnsomt å få barn, vet du, sier manageren Jørn Ernst til VG.
Utover det vil han ikke kommentere økningen i formuen nærmere.
I 2023 fikk hun datteren Kristin, på selveste 17. mai. Og i nyttårshelga giftet hun seg med Nils Jakob Hoff.
Johaugs skattbare inntekt økte fra 5.1 millioner kroner i 2022 til 5.5 millioner kroner i 2023.
Inntektene kommer blant annet fra merkevaren «Johaug» og ulike sponsoravtaler hun har hatt gjennom flere år, og som hun har løpende inntekter på, sier Ernst.
Lønnsomt å være langrennsløper
Johaug er bare en av flere langrennsstjerner som definitivt har til salt i maten i overskuelig framtid. Den tidligere skikongen Petter Northug, som også har bestemt seg for å gå for comeback til VM i Trondheim, tidoblet sitt årsresultat fra 2022 til 2023.
Se også: Petter Northug doblet inntektene sine og tidoblet årsresultatet
Langrennskongen Bjørn Dæhlie tjente nesten 57 millioner kroner i fjor, mot 40.7 millioner i 2022.
Også verdens beste langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo hadde et godt år i 2023. Selskapet til Johannes Høsflot Klæbo, JHK, hadde nesten 17.5 millioner i omsetning i fjor, og et overskudd på nesten 10 millioner kroner etter skatt.
Les mer: Millionene triller inn for Klæbo
Kan få nye bonuser og premieinntekter
Therese Johaug la opp verdenscupkarrieren etter OL-sesongen 2022, og var borte fra konkurranser på elitenivå i over et år. Men i august kunngjorde 36-åringen at hun gjør comeback til VM 2025 i Trondheim. Det kan gi ytterligere inntekter i 2024 og 2025.
– Basisinntektene hennes forandrer seg jo ikke, men hun får forhåpentligvis noen bonuser og premieinntekter. I tillegg har vi inngått et par nye sponsoravtaler det siste året, sier Jørn Ernst.
Det er som kjent femmila som er hovedmålet for den tidligere langrennsdronninga på vinteren VM. Det er første gang kvinnene skal gå den distansen i mesterskapssammenheng, og Johaug kan dermed bli tidenes første kvinnelige verdensmester på femmila. Johaug står fra før med 19 VM-medaljer, derav 14 gull.
Utfra treningsdataene småbarnsmammaen har levert i høst, er det grunn til å tro at premiesamlingen kan vokse ytterligere i vinter.
Se også: Johaug røper elleville treningstall
Dette er Johaugs virksomheter
Therese Johaug etablerte merkevaren «Johaug» i 2012. Fra 2015 har denne vært en del av porteføljen til Active Brand.
Hun er også heleier i selskapet «Setra». Gjennom dette eier hun 49 prosent av selskapet «Lillesetra». Ifølge Brønnøysundregistrene driver dette med «eierskap til varemerker, produkt- og konseptutvikling av sportstøy og utstyrsartikler, markedsførings- og konsulentvirksomhet»
I våres etablerte Johaug også sitt eget nettbaserte treningskonsept «Sunn og Sterk», og hun har også arrangert kommersielle treningssamlinger.