onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportJohaug åpner opp om VM-comeback

Johaug åpner opp om VM-comeback

Johaug åpner opp om VM-comeback


Hun trener som om hun går for comeback. Hun har vunnet alt hun har stilt opp i. Hun har «godkjenning» på hjemmebane. Hun har en landslagsplass som venter på henne. Og hun lovet å gi et endelig svar i mai/juni. Kalenderen sier snart juli, og noe svar har ikke kommet. Nå forteller Therese Johaug hvorfor. 

– Jeg har bare skjøvet det foran meg. Jeg er i full trening. Ikke tatt noe avgjørelse. Det har vært mye prosjekter i det siste som har tatt litt mye energi, sier 35-åringen i podkasten «Løperådet».

Under langrennslandslagets treningssamling sa landslagstrener Sju Ole Svarstad at han er optimistisk.

Les mer: 
Landslagstreneren om Johaug-comeback: – Jeg håper og tror det

Men svaret har latt vente på seg. I podcast-episoden som ble sluppet denne uken åpner langrennsdronninga opp om hvorfor det har drøyet så lenge, og hvorfor hun ennå ikke er klar for å gi et endelig svar. 

– Det går opp og ned i hverdagen om jeg har lyst eller ikke lyst. Det varierer selvsagt på om du har sovet godt eller ikke når du har en liten jente på slep. Men jeg har ikke bestemt meg ennå, sier Johaug.

Tidligere i vår fortalte Johaug om hvordan hun trener: Opp mot 20 timer i uka og mer. Systematisk og målrettet. 

Les også: 
Langrennsekspert: – Johaug trenger bare gå ett bra skirenn i november, så er hun inne i troppen

Fristes av VM
Men at Johaug fristes av VM på hjemmebane, og spesifikt femmila, er det ingen tvil om. 35-åringen, som ble mor for ett år siden, forteller også at hun savner det å konkurrere. 

Les mer: – Jeg kjenner den rusen og kicket jeg ikke får andre plasser

Så langt har konkurranseopplevelsene denne våren gitt henne gode opplevelser og gode svar om at formen og kapasiteten knapt har endret seg på de to årene etter at hun la opp: Therese Johaug herjet konkurrentene. 

Johaug er definitivt god nok for langrennslandslaget. Først knuste hun tidligere rival Justyna Kowalczyk i det 17 kilometer lange Engadin Frauenlauf i Sveits første helga i mars. 

Deretter parkerte hun verdenscupeliten i NM-tremila, hennes andre skirenn etter at hun la opp på verdenscupnivå våren 2022, knuste hun konkurrentene og vant med nesten tre minutters margin.  

Og 1. mai vant hun Grue Halvmaraton i utklassingsstil, med et stjernespekket startfelt og sitt første forsøk på distansen. Over sju minutter skilte henne fra nest raskeste løper, og selv mente Johaug hun kunne løpt fortere med mer rutine. Hun var også under minuttet bak EM-kravet på halvmaraton. 

Les også:
Bjørn Dæhlie om VM-løypa i Granåsen: – Den beste løypa i verden

Saken oppdateres


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments