onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportHeadhuntet til italiensk profflag

Headhuntet til italiensk profflag

Headhuntet til italiensk profflag


Som Langrenn.com meldte før helga, er langløpstalentet fra Ringkollen skiklubb ferdig i det norske langløpslaget Team Kaffebryggeriet. Nå er det klart at Oda Nerdrum går til det italienske profflaget Team Robinson Trentino. Laget er Italias eldste, største og mest prestisjetunge. 

Les også: Nok en løper forlater Kaffebryggeriet

Selv er Nerdrum stolt over tilbudet, og spent på sesongen som venter.

– Jeg har fått et utrolig godt inntrykk av laget så langt, og blitt tatt veldig godt imot, sier hun, og forteller at første samling er planlagt i juli. 

Nedrums personlige ambisjoner for kommende sesong blir mye av det samme som de har vært: Å brekke seg inn blant de topp 10. I år endte hun på 17. plass sammenlagt, men var under 100 poeng unna 11. plassen totalt.  

Men for Nedrum blir det ekstra stas å komme til et lag der det er flere jenter. 

– I Kaffebryggeriet var jeg ofte eneste jente, så jeg gleder meg veldig til å komme på et lag der det er flere jenter. De satser også litt mer på lagkonkurransen i Ski Classics, så det gir ekstra motivasjon, sier hun. 

Team Robinson Trentino blir Nerdrum kollega med tsjekkiske Tereza Hujerova og italienske Michaela Patscheider. Hun blir også en av to norske løpere i laget: Patrick Fossum Kristoffersen har allerede flere sesonger bak seg på laget. 

Berg- og dalbanesesong
Etter en tung start på sesongen og varierende form utover vinteren, leverte Nerdrum en solid avslutning på sesongen. Blant annet leverte hun karrierens nest beste plassering på dag to av den krevende dobbelthelga i Troms, med Reistadløpet og Summit 2 Senja back-to-back. I tillegg til 12. plassen der, gikk hun inn til 16. plass i Birkebeinerrennet. 

– Sesongen var litt opp og ned, og litt dårligere enn jeg hadde håpet på av ulike grunner. Men det var første sesongen der jeg gikk alle rennene, sier Nedrum til Langrenn.com.

Nå håper langløpstalentet å bygge videre på det. 

Team Robinson Trentino ble etablert i 2017, og har bidratt sterkt til å øke interessen for langrenn og langløp i Italia, både blant yngre og eldre. Laget endte i år på niendeplass i lagkonkurransen i Ski Classics, noe som betyr at de er garantert å få fornyet sin teamlisens for kommende sesong. 

Les også: Tord Asle Gjerdalen kan miste profflagslisensen

Oda Nerdrum 2024  Team Robinson Trentino

The post Headhuntet til italiensk profflag appeared first on Langrenn.Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments