onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportGolberg avslører taktiske grep før VM

Golberg avslører taktiske grep før VM

Golberg avslører taktiske grep før VM


Landslagsveteranen tar et vesentlig grep og endrer fokus for vinteren. Pål Golberg, som tok sølv på sprinten under ski-VM i 2023, kommer til å droppe sprint kommende sesong. Han vurderer også å droppe Tour de Ski. 

Det avslørte 33-åringen under fredagens pressetreff i Fredrikstad. 

Bakgrunnen for de drastiske grepene, er at Golberg ønsker å gå færre skirenn til vinteren. Tanken er at det skal gi han større overskudd og bedre odds på de rennene han stiller til start. 

– Sprint er ikke noe jeg kommer til å prioritere. Bare det gjør at det blir ett mindre skirenn hver helg. Jeg har tenkt til å stå over Tour de Ski hvis jeg kan, sier Golberg til NRK. 

Så du skrinlegger rett og slett sprintrennet?
– Ja, sånn jeg ser på det tror jeg at jeg fortsatt har det i meg, men da må jeg prioritere helt annerledes. Skøytesprint i VM passer meg ikke spesielt bra. Det er veldig mange andre skirenn jeg har lyst til å gjøre det bra i.

I siste VM tok Golberg altså sølv, bak Johannes Høsflot Klæbo. Nå velger han bort den øvelsen, ifølge han selv fordi «VM er hovedmålet».

Se også: 
Bjørn Dæhlie om VM-løypa i Granåsen: – Den beste løypa i verden

Sier fra seg sammenlagtseieren
Som en konsekvens av å droppe sprintrenn, velger Golberg også bort muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen. Det er praktisk talt umulig å ta den store krystallkula uten å delta i sprintrenn. Men for veteranen var det en enkel vurdering. 

– Jeg har tross alt fire andre skirenn der jeg tror jeg kan kjempe om medalje. Da er valget enkelt, sier Golberg til NRK.

Under fredagens pressetreff ble det også klart at damelandslagstrener Sjur Ole Svarstad er svært optimistisk når det gjelder Therese Johaug og et mulig comeback på landslaget. 

Se også:
Landslagstreneren om Johaug-comeback: – Jeg håper og tror det


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments