Langløpstalentet som har hatt prøvetid i profflaget til brødrene Aukland, er eplekjekk i forkant av det interne prestisjeoppgjøret i Nydalsløpet mot langløpskongene i Team Ragde Charge Andreas Nygaard og Kasper Stadaas. De to tok henholdsvis første og andreplass i laget i fjor.
– Jeg står på start som favoritt fra Team Ragde Charge. Selv om Andreas har fem ganger så mange løp i beina i år, og Kasper er 20 kilo lettere enn meg, så bør jeg klare å vinne denne duellen, sier Mathias Aas Rolid offensivt til Langrenn.com.
Det til tross for at han staket fra Oslo til Bergen på rulleski i helga, 500 kilometer på tre dager.
– Etter så mange kilometer staking i kroppen, så kan det gå begge veier. Men grunnformen min er god. Så nå er planen å samle litt overskudd fram mot løpet, slik at jeg kan holde på forspranget jeg har opparbeidet meg til Andreas og Kasper gjennom sommeren, sier Rolid.
I fjor gjorde Nygaard unna det fem kilometer lange løpet på 16:25, mens Stadaas var inne på 16:51. Teamsjefen sjøl Anders Aukland ble nummer tre i internoppgjøret i fjor, med tida 17:21.
I år kommer dessuten også sportssjefen for erkerivalen Team Aker Dæhlie, Joachim Aurland.
Les mer: Andreas Nygaard knuste Anders Aukland
Det var imidlertid Erik Lomås fra Salangen SK som vant Nydalsløpet i fjor med tida 15:01. Bak han var det sekundstrid om resten av pallen, der Mathias Moen slo Magnus Hjellum. Både Moen og Hjellum er påmeldt til årets løp.
I dameklassen er tidligere landslagsløper Tuva Toftdahl Staver favoritt til seieren.
– Vi er jo spente på om Tuva kan gi gutta tjejdeng, sier Anna Ulvensøen i arrangementskomitéen.
To distanser
Nydalsløpet arrangeres for niende gang torsdag 12. september, og byr på to ulike distanser: tre kilometer og fem kilometer. Begge har start og mål på Gullhaug Torg i Nydalen i Oslo, og går på en blanding av asfalt og grusveier.
– Løpet skal være et sosialt og hyggelig arrangement, samtidig som det er positivt om noen bruker det som et treningsmål gjennom sommeren. Løypa er enten tre kilometer eller fem kilometer, langt nok til at de mest aktive kan sjekke formen, og kort nok til at de mindre trente fint kan gjennomføre, sier Ulvensøen.