onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportDerfor valgte Sjur Røthe å legge opp

Derfor valgte Sjur Røthe å legge opp

Derfor valgte Sjur Røthe å legge opp


Onsdag formiddag kunngjorde Sjur Røthe at han legger opp som langrennsløper på verdenscupnivå, etter 13 år på landslaget og bare et drøyt et år etter at han sist tok en individuell VM-medalje.

35-åringen innrømmer at avgjørelsen satt langt inne. Nå, en måned etter at han mistet landslagsplassen i slutten av april, har han altså landet på å legge opp. Men Røthe har vært i tenkeboksen mye lenger enn det. Helt siden tidlig i vinter har han kvernet på det. Men nå er beslutningen altså tatt. 

Les mer: Sjur Røthe usikker på karrieren

Derfor legger han opp
Det er flere faktorer som spiller inn, men for Røthe handlet det spesielt om to ting: Den ene er at han har mistet troen på at han kan vinne skirenn. 

– Jeg sliter med å tro på at jeg skal klare å vinne verdenscuprenn igjen, sier Røthe til VG

Vinteren som gikk har på ingen måte vært noen höjdare for vossingen. Den var preget av sjukdom og motgang. Landslagsveteranen har knapt gått skirenn i vinter, og står med 20. plass som beste resultat i verdenscupen i år. Dermed røk også landslagsplassen.

– Og det tærer på selvtilliten å ikke gå fort på ski så lenge. I fjor la jeg en plan om å gå VM i Trondheim. Men akkurat nå klarer jeg ikke helt å se hvordan det skal gå.

Saken fortsetter under

Landslagslegenden har to OL og tre VM under beltet. Flere blir det ikke. Foto: Bildbyrån

Den andre er at videre satsing ville være på utsiden av landslaget, etter 13 år som en del av landslaget.  

Å satse privat var en reell mulighet, var det mest på papiret. Da Røthe telte opp, var nemlig laget en enorm motivasjonsfaktor. 

– Bare det at jeg satset til jeg var 35… Det hadde jeg nok ikke gjort om det ikke var for at jeg var på lag og samling med mine beste kompiser som er verdens beste på ski. Det kameratskapet, det er unikt, sier Røthe. 

En klippe i laget
Landslagstrener Eirik Myhr Nossum er klar på at han vil savne veteranen, som også er kjent for å ha en unik evne til å være i toppform når det gjelder. Mest av alt for det Røthe brakte til fellesskapet. 

– Evnen han som individuell utøver har hatt til å gjøre folk rundt seg gode er unik. Genuint interessert i folk rundt seg, genuint opptatt av at de har det bra, sier Nossum. 

Lang og stor karriere
Røthe har vært en klippe i det norske landslaget siden VM 2011 på hjemmebane i Oslo, der han gikk inn til fjerdeplass på femmila, selve paradeøvelsen under mesterskapet i Holmenkollen. 

Etter det har han gått samtlige mesterskap for Norge. Totalt har vossingen deltatt i to OL og sju VM, og har tatt seks VM-medaljer, derav tre gull. 

Sjur Røthe har gått 218 verdenscuprenn siden han debuterte i verdenscupen på 50km i Trondheim 14. mars 2009 (et renn han forøvrig ikke fullførte). Han har 44 pallplasser og 13 seiere i verdenscupen, derav seks individuelle. 

Johannes Høsflot Klæbo of Norway, Simen Hegstad Krüger of Norway and Sjur Røthe of Norway during the flower ceremony after competing in the Men's Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 24, 2023 in Planica.
Bronsemedaljen på skiathlon under VM 2023 i Planica ble Sjur Røthes siste mesterskapsmedalje. Simen Hegstad Krüger tok gull og Johannes Høsflot Klæbo tok sølv på øvelsen. Foto: Bildbyrån


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments