lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportCharlotte Kalla lanserer kleskolleksjon - Langrenn

Charlotte Kalla lanserer kleskolleksjon – Langrenn


Charlotte Kalla, Sveriges største kvinnelige langrennsløper, er klar med sin første kleskolleksjon.

35-åringen har jobbet med flere forskjellige prosjekter siden hun la opp på verdenscupnivå etter OL-sesongen 2022. Design av treningstøy er ett av dem. 

Etter ti-tusenvis av treningstimer har Kalla en sterk mening om hvilke plagg og materialer som fungerer, og hva som ikke gjør det. Den erfaringen har hun tatt med seg inn i utviklingen av treningskolleksjonen Equipped by Kalla

Klesdesignprosjektet kjører Kalla i samarbeid med det svenske klesmerket EQPE, som spesialiserer seg på funksjonelle, behagelige og solide plagg for både sommer- og vinteraktiviteter tilpasset Skandinavisk klima og med fokus på bærekraft.

Den første kolleksjonen av Charlotte Kallas treningsbekledning, som slippes i dag består av flere plagg for vår og sommer, inkludert t-skjorter, vindjakke, tights og solbriller. Det neste blir en kolleksjon med treningstøy utviklet spesifikt for langrenn. Den kommer høsten 2023. 

– Denne reisen med EQPE har vært utrolig morsom, og det har vært spennende å få være med på hele prosessen fra begynnelse til slutt, sier Kalla i en pressemelding

Funksjonelle og inspirerende
Kalla er opptatt av funksjon, og at klærne skal inspirere og bidra til å motivere til aktivitet, enten det er trening eller generelt friluftsliv. 

– Plaggene jeg har utviklet har en del smarte detaljer, slik som reflekstrykk, lommer til mobil og verdisaker, og de er laget av stoff som tørker fort. Jeg håper klærne blir godt mottatt og at de blir brukt, sier Kalla. 

Å lage treningstøy er etter hvert blitt en vanlig blant tidligere skiløpere: Merkevarer som Ulvang, Bjørn Dæhlie, Johaug, Northug, Kari Traa og Kjus er noen av dem. 

Enorm karriere
Charlotte Kalla la opp på verdenscupnivå etter OL-sesongen 2022. Hun er en av de aller mest meritterte svenske skiløperne gjennom tidene med tre gull og seks sølv i OL og tre gull, seks sølv og fire bronsemedaljer i VM. Hun vant også Tour de Ski i 2008 og har 12 verdenscupseire. 

OL 2022 var Kallas siste internasjonale mesterskap, og de svenske mesterskapene i slutten av mars 2022 markerte enden på hennes aktive langrennskarriere. 

Etter at Kalla la opp, har hun vært involvert i flere prosjekter for det svenske skiforbundet. Hun er også ambassadør for ski-VM 2027 i Falun

Tidligere i vinter kunngjorde Kalla at hun blir mamma i løpet av juni


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments