lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportBolshunov hevder norsk landslagsløper ønsker russerne tilbake

Bolshunov hevder norsk landslagsløper ønsker russerne tilbake


Alexander Bolshunov sier han har fått en melding fra en norsk landslagsløper som ønsker han velkommen tilbake i verdenscupen. 

Søndag ettermiddag vant Bolshunov den russiske cupen sammenlagt, men forteller at meritten blekner i forhold til meldingen han fikk denne uka. 

– Det mest interessante og beste med min uke, er en melding jeg fikk fra en løper på det norske langrennslandslaget. Han skrev til meg og sa «kom tilbake og konkurrer med oss, vi savner deg», sier Bolshunov til det russiske nyhetsbyrået Tass, og fortsetter:

– Han skrev også at han vil bidra til å reversere negative holdninger til russiske utøvere og gjøre det han kan for at idrett skal være idrett og ikke politikk. Disse ordene gjorde meg virkelig rørt. Det viser at til og med i Norge er det fortsatt utøvere som er opptatt av at de beste må få konkurrere mot hverandre.  

I fjor vinter ble Bolshunov kongen av OL 2022 i Beijing. Der han tok fem medaljer, inkludert tre gull. Bolshunov lå også an til å kunne utfordre Johannes Høsflot Klæbo om sammenlagtseieren i verdenscupen før russerne ble utestengt fra siste del av sesongen i fjor. 

Vil ikke si hvem
26-åringen vil imidlertid ikke ut med navnet på den norske landslagsløperen som sendte meldingen.

Ifølge Tass er årsaken av Bolshunov «ikke vil utsette løperen for ondsinnet mediehets i Norge, slik de gjorde med Astrid Uhrenholdt Jacobsen da hun argumenterte for å slippe russerne tilbake.»

Det har forøvrig stormet rundt Uhrenholdt Jacobsen i forbindelse med denne saken. Det er fortsatt ikke avklart hva den tidligere verdensmesteren i langrenn faktisk har sagt og gjort i den sammenheng. 

Les også: 
Astrid Uhrenholdt Jacobsen raser ut mot NRK etter antydning om at hun åpner for russisk retur

Usikker framtid
Finalen i den russiske cupen, som gikk i Kirovsk i Murmansk-regionen fra 7. til 9. april, markerer slutten på en hel sesong uten internasjonale konkurranser for de russiske langrennsløperne. 

Utsiktene for en retur til verdenscupen neste sesong er usikre. Det russiske idrettsforbundet og de ulike særforbundene legger derfor planer for en ny sesong med nasjonale konkurranser, men håper også å kunne øke verdien av disse konkurransene ved å invitere utenlandske løpere. 

Det er det russiske nyhetsbyrået Tass som melder dette

Les også: IOC åpner for Bolshunov & Co neste sesong


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments