lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemAlmenningerBirken | Praktisk info Birken skifestival

Birken | Praktisk info Birken skifestival


Generelle rennregler
Norges Skiforbunds regler for turrenn gjelder for alle arrangement i Birken Skifestival. Rennene går i klassisk stil, med unntak i SkøyteBirken og TurBirken ski 54 km.  Det er kontrollposter langs løypa. 

All påmelding er bindende. Ingen del av startkontingenten blir refundert selv om den påmeldte av ulike årsaker (sykdom osv.) ikke kan delta. 

Lyd på øret under arrangementet tillates ikke. 

Deltakere som ikke følger rennreglene kan bli diskvalifisert eller få tillegg i tid.

Ryggsekk /bekledning (gjelder ikke StafettBirken)
Alle deltakere må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg under hele rennet. Ryggsekk med glidelåslukking i front er tillatt, startnummeret må festes utenpå slik at det er synlig gjennom hele rennet. Belte/rumpetaske eller lignende som erstatning for ryggsekken er ikke tillatt. Ta kontakt dersom du er i tvil.

Sekken symboliserer kongssønnen Haakon Haakonsen – les historien – og av sikkerhetsmessige årsaker må sekken inneholde følgende utstyr/bekledning:

  • Vindtett jakke og bukse (med lange ermer/ben)
  • Tørt undertøy eller ekstra isolerende lag
  • Votter
  • Lue
  • Balaklava/buff/headover

Vi anbefaler også at du tar med mat/drikke og tørre sokker. Ta også gjerne med solkrem og gnagsårplaster. Sjekk værmeldingen og tenk på din egen sikkerhet.

Deltakere som mangler påkrevd innhold i sekken ved kontroll før start, får ikke starte før dette er brakt i orden. Ved dårlige værforhold hvor mye av utstyret er anvendt, vil vi selvfølgelig utvise skjønn i målkontroll.
Deltakere vil bli diskvalifisert eller få tillegg i tid dersom:
– det ikke bæres sekk
– sekken er for lett ved målgang
– sekken mangler innhold som det er stilt krav til
– startnummer ikke bæres synlig gjennom hele rennet

Sit ski – sekk
Det er krav til innhold for hva du skal ha med deg over fjellet, både sit skideltager og ledsager, men det er ikke krav til vekt eller fordeling mellom ledsager og utøver. 

Miljø
Det er nulltoleranse for forsøpling i traseen. Ta med søppel til nærmeste matstasjon. Registrert forsøpling i og langs traseen kan bli straffet med 15 minutter tillegg i tid.

Startnummer
Deltakerne er pliktig til å gå med synlig startnummer som er festet på brystet gjennom hele rennet. Det er ikke tillatt å brette eller dekke til startnummeret. Dersom du bruker ryggsekk med glidelås foran, MÅ startnummer festes utenpå. 

Det er viktig at du starter med eget startnummer/egen idenditet pga. sikkerhet. 

Protest
Protesten skal være skriftlig og et gebyr på kr 250,- skal betales når protesten leveres i målhuset rett etter målgang eller i sekretariatet i Håkons Hall.
Følgende frister gjelder for innlevering av protest:
1. Mot forhold i rennet: 15 minutter etter målpassering.
2. Mot resultattid: 15 minutter etter at resultatene er kunngjort.

Vær- og føreforbehold
Dersom forholdene er slik at rennets jury mener det er for stor risiko for løperne å ta seg frem over fjellet, tas det forbehold om rett til å avbryte/avlyse, eventuelt utsette rennet eller starttidspunkt på kort varsel. Ved behov kan det bli satt nye spor med scooter underveis i arrangementet.

Se også påmeldingsvilkårene

 Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments