onsdag, juli 24, 2024
Hytte til leie
HjemSportBerget ski-VM i tolvte time

Berget ski-VM i tolvte time

Berget ski-VM i tolvte time


Forbundet har slitt økonomisk med etterslep fra siste ski-VM og flere år med sviktende inntekter, dermed hang VM i Lahti i 2029 en tynn tråd. 

Under kongressen til det internasjonale ski- og snowboardforbundet forrige uke ga FIS frist til 4. juli for å komme med nødvendige økonomiske garantier. Men mandag var det klart: VM i nordiske grener 2029 arrangeres i Lahti. 

Myndighetene i Lahti godkjente planene for VM. Arrangørklubbene og samarbeidspartnerne er allerede klare, og ifølge YLE har det finske skiforbundet informert FIS om at de er klare til å signere arrangørkontrakten.

Les også: Tør FIS å si nei til Finland?

Kontrakten innebærer at Lahti skal tilrettelegge for mesterskapet med hensyn til forhold som infrastruktur og rammebetingelser. Det er det finske skiforbundet og de lokale skiklubbene i Lahti er ansvarlig for det sportslige. Eventuelle overskudd eller underskudd fordeles mellom disse. Dersom overskuddet blir på mer enn fem millioner euro, vil også byen Lahti få deler av dette. 

Når FIS formelt tildeler mesterskapet til Lahti, vil de betale det finske forbundet en sum for å arrangere. Andre inntekter kommer fra billettsalg, sponsorer og salt av medierettigheter. Totalt er det ventet at Lahti-regionen vil kunne få opp til 40 millioner euro i overskudd. 

Det er åttende gang den finske byen arrangerer dette mesterskapet. Sist var i 2017. 

Økende misnøye innad i FIS
Under samme FIS-kongressen ble alle detaljer og avtaler for VM 2027 i Falun spikret. Heller ikke det mesterskapet var formelt på plass før da, til tross for at dette mesterskapet ble tildelt Sverige for flere år siden. 

En hovedårsak til at VM-arrangørene har kviet seg for å signere kontakten med FIS, er omfattende misnøye med blant annet betingelser rundt salg av medierettigheter. 

Flere av de største medlemslandene er så forbannet på prosessen innad i FIS og måten den omstridte FIS-presidenten Johan Eliasch trumfer igjennom sine prosjekter. 

Les mer: 
Krangler om penger: – Kan ødelegge alt

PS: Alpin-VM 2029 ble formelt tildelt Norges Skiforbund og Narvik. 


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments