lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemSportAukland delte ut 100 000 kroner i stipend

Aukland delte ut 100 000 kroner i stipend


Under talentsamlingen Camp Ragde Charge siste uka i juni, kjempet de 100 håndplukkede langrennsløperne om 100 000 kroner i stipend. 

Nå har juryen fordelt årets pott. 24 løpere tildeles treningsstipender. I tillegg har juryen tildelt to tilleggsstipender etter innsats. 

Se lista over stipendvinneren nederst i saken

Sterk satsing på yngre
Camp Ragde Charge er mer enn en treningssamling. Anders og Jørgen Aukland som driver Team Ragde Charge ser at stadig flere unge løpere er nysgjerrige på langløp, og at de ønsker seg flere muligheter for å satse parallelt på begge deler i større grad enn tidligere. 

Det ønsker de å bidra til, blant annet gjennom talentsamlingen Camp Ragde Charge.

– Vi opplever helt klart at yngre løpere er glad i langløp, og tenker at begge deler er morsomt. De er uredde og nysgjerrige og blir ikke holdt igjen av gamle trauste ideer om at langløpstrening er for slitsomt, og at det går utover vanlig langrenn, sier Jørgen Aukland, og understreker at de to utfyller hverandre. 

– Vi ser og at de største unge talentene knytter seg til langløpslag, og bruker det til å utvikle seg som skiløpere, både med tanke på tradisjonelt langrenn og langløp. For å lykkes i både vanlig langrenn og langløp må en ha kapasitet, utholdenhet, styrke og fart. 

Konseptet for Camp Ragde Charge er løst basert på talentcampen Ski-Idol som ble arrangert i flere år midt på 2000-tallet. Men i stedet for 30 deltakere som på Ski-Idol, er Camp Ragde Charge åpen for opp til 100 løpere mellom 14 og 18 år. 

Saken fortsetter under

Rulleskiløpet Mini Marcialonga fra Sørkedalen via Bogstad til Tryvannstårnet var en av konkurransene under Camp Ragde Charge.

Gir resultater
To av hovedlagets egne løpere har forøvrig også utmerket seg sterkt i sommer. 

Siste helga i juni vant Oskar Opstad Vike (19) spurtoppgjøret om det 50 kilometer lange Kanalrennet foran hele verdenseliten. Juniorsensasjonen fra Team Ragde Charge knuste blant annet tredobbelt verdensmester Simen Hegstad Krüger og hele langløpsadelen. 

Vike var en av stipendvinnerne fra Camp Ragde Charge 2022, og skrev kontakt med laget i fjor sommer. 

Les også: Juniorsensasjonen satte verdenscupeliten og langløpsadelen på plass i Kanalrennet

I tillegg er Solveig Lie Støverud, som nylig skrev kontrakt med Team Ragde Charge for å satse parallelt på langløp og allround langrenn, tatt ut til Skiforbundets internasjonale juniorsamling i august. 18-åringen er en av bare fem norske jenter utenfor juniorlandslaget som er tatt ut til den prestisjetunge samlingen. 

Stipendvinnerne 2023
Det er tre vinnere i hver av de fem årsklassene som var invitert til samlingen. Fordeling av stipender er lik på hver aldersklasse og kjønn: 5000 kr, 3000 kr og 2000 kr.

Jenter 
2009: 1. Lisa Mjaaland, 2. Signe Farbu, 3. Silja Holmvik
2008: 1. Linnea Cicilie Øyesvold, 2. Malva Nilsen, 3. Emilie Ruud Lia
2007: 1. Ingrid Vollan Benum, 2. Oda Skari, 3. Ada Maria Stenseth
2006: 1. Marie Vollan Benum, 2. Tuva Svindland, 3. Julie Fulford
2005: 1. Hanna Sørbye, 2. Mathea Tegdal, 3. Petronella Haram

Gutter
2009: 1. Iven Bergersen, 2. Christian Berge Gjellestad, 3. Lars Kålås Abrahamsen
2008: 1. Halvor Sellesbakk, 2. Valter Blomberg Gerle, 3. Elias Dybing
2007: 1. Tage Börjesson, 2. Iver Lund Gjerde, 3. Oskar Olsson
2006: 1. Sigve Benonisen 2. Olav Fugelsøy, 3. Kasper Fet Støtvig
2005: 1. Jens Kristoffer Dyrdahø, 2. Tørres Nøstdal, 3. Martin Christoffer Borg

I tillegg ble det delt ut to tilleggs til de som utmerket seg litt ekstra under Camp Ragde Charge. Disse stipendene går i år til Nora Christine Hansen og Noah Marius Olsen.

Fra konkurransen «King and queen of the mountain» I Wyllerløypa under Camp Ragde Charge 2023.


Kilde: Gå til originalinnlegg

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments