lørdag, mai 18, 2024
Hytte til leie
HjemHyttenyttAdvokaten: Slik unngår du at familiesameiet ender krangel og konflikt.

Advokaten: Slik unngår du at familiesameiet ender krangel og konflikt.


Det er ofte ønskelig at et sameie skal kunne bestå over lang tid, kanskje i flere generasjoner. Etter hvert som tiden går, kan det bli svært mange sameiere med stadig svakere relasjon til hverandre. Det er derfor viktig å ta høyde for at sameiernes familiesituasjon og økonomi kan endre seg i sameieperioden.

Det er særlig viktig å ha tenkt gjennom mulige løsninger for situasjoner som kan komme brått på. Eksempelvis bør en sameieavtale inneholde bestemmelser om hva som skal skje dersom en sameier dør eller vil ut av sameiet. Skal sameieren kunne selge sin andel til markedspris, eller skal de andre sameierne kunne overta til en lavere pris? Hvordan skal i så fall en slik pris fastsettes?

Andre problemstillinger som ofte medfører uenighet, er knyttet til vedlikehold og investeringer. Sameierne kan ha ulik økonomi og ulikt syn på hva skal gjøres med eiendommen både med tanke på vanlig vedlikehold og større påkostninger. En sameier mener det er unødvendig å male hytta, en annen ønsker å male den selv på dugnad, mens den tredje ønsker å engasjere et malerfirma til å utføre jobben.

Kilde: Gå til original sak

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Leie hytte på Sjusjøen
Felleski barn

Most Popular

Recent Comments